söndag, april 29, 2012

Hash run 2665

Hash run 2665 startade från klassisk plats, Lorong Lada Hitams vägslut





Historieberättelse under kulturella timmen
Cirkeln formad under skenet från en ensam gatlykta

Måndag och möjlighet att prova nya områden norr om Mandai road vilket innebär norr om Singapore Zoo och sålunda en resa genom mer än halva landet från östkusten. Dagens löpning arrangeras av våra holländska medlemmar som firar holländska drottningens födelsedag. En trevlig men kort runda på 5,96 km. Efter loppet erbjöds rå strömming med hackad gul lök och därefter holländska potatis/kött-bollar med senapssås för att till slut avrundas med Mr Hoe's Satay.

torsdag, april 26, 2012

Återbesök på Google

Theo & Oliver provar en bekväm hammock på kontoret
Utsikt från 29 våningen rakt söderut när man sitter i hammocken


Utsikt när man istället tittar lite till höger, Keppels container-hamn är mäktig
Fredag och åter möjlighet att besöka Googles kontor på sen-eftermiddagen för att säga hej till mamma, hitta nya roliga möbler, Google gadgets och inte minst prova lite snacks från ett av de många köken. Denna gång hälsar vi på strategy/ops/partnership-teamet som sitter med strålande utsikt rakt söderut. Det gäller dock att passa på att njuta då denna usikt delvis snart kommer att ersättas med fler höghus. Mer om det går att läsa i detta inlägg från februari.



Oliver - biodlaren


Oliver är numera stolt biodlare

Vi har än så länge bara 6 bin

De små bikuporna flyttas runt flitigt. Här var de idag

Olivers 6 små bikupor

Tordag och fredag är dagis stängt (lärardagar) så många aktiviteter att göra hemma. Oliver passade på att testa sina färdigheter som biodlare. Bina och deras matchande kupor kommer från Plantoys. Det är lite pyssligt att plocka in och ut dem med den medföljande pincetten men han klarar av det.

tisdag, april 24, 2012

Snipp, Snapp


Rakt rörbrott på svagaste stället (där det finns ett hål förborrat)


30 kr renovering med epoxylim och 2 slangklämmor

Under vårt besök på Hakkejima Sea Paradise så hördes ett "snapp" när det var dags att lyfta vår paraply-vagn uppför ett trappsteg. En närmare undersökning visade att ett av rören gått rakt av vid den svagaste punkten. Det fick oss att köpa en ny paraply-vagn med bättre konstruktion av märket Aprica (se annat blogginlägg). Väl tillbaka i Singapore har vi nu gjort en renovering av vår 3 år gamla vagn så den förhoppningsvis kan hänga med ett tag till.

söndag, april 22, 2012

Hårklippning


Grabbarna testar hur en fläkt kan få turbinbladen att snurra. Notera hårlängden


Theo efter trimmning i nacken


Theos nya raka lugg

Oliver efter 10 min på QB-house

Theos hår dokumenterat och arkiverat

Söndag med hela familjen och på programmet står hårklippning. Bloggförfattaren och Oliver väljer QB-house (10 min för 10 dollar). Theo var dock inte så intresserad av kliva upp i frisörsstolen så fick bli en hemmaklippning.

fredag, april 20, 2012

Oliver gillar stora trehjulingen

Oliver är numera riktigt duktig på sin stora trehjuling
Vårt inhängnade område är stort så går att hitta många roliga och säkra vägar att provcykla
Full fart framåt!
Oliver har under april blivit riktigt duktig på att cykla själv på hans stora trehjuling. Den inköptes en gång i tiden i Kina så har varit med ett tag men får nu äntligen komma till nästan daglig användning. Theo hakar gärna på i vår mindre trehjuling från Tokyo och är ännu inte redo för att börja trampa. Som tur var är det inhängnade området stort så ges gott om möjligheter att cykla säkert. Vi har även gjort en några längre utflykter längs cykelbanor till en lekpark. Olivers trehjuling är en Trickster från Treck. Den verkar inte säljas i Sverige och tyvärr har de senaste årsmodellerna ersatt luftgummihjulen med rena plastgummihjul.

torsdag, april 19, 2012

Från Emerald Hill till blommor för mamma

Maffiga tre-vånings shop houses längs Emerald Hill
Tjusiga två-vånings shop houses högre upp längs gatan

Några trevliga shop houses med liten trädgård framför

Singapore-lösning på hur man breddar trottoar. Att flytta lampor eller skylt var aldrig aktuellt...
Vi har köpt blomsterbukett till mamma på vägen hem från dagis
Går att gömma sig bakom en bukett när man är liten

Hade morgonmöte inne vid Orchard Road och passade på att promenera längs Emerald Hill på vägen hem. Mycket mysig miljö längs denna kuperade gata. De flesta av husen här är byggda mellan 1901-1925 och är inte oväntat i bra skick. Det man ofta glömmer bort när man tittar på dessa hus är hur djupa de är. De kan ibland vara över 30m vilket gör att de ofta känns mycket rymliga och luftiga invändigt.
I samband med dagishämtningen på eftermiddagen så passar vi på att gå förbi floristen där grabbarna väljer ut en bukett till mamma.

Kollage för Theo


Kollage för Theos dagis. Ålder från 10 sekunder till 1 år och 9 mån


Kvällens pysseluppgift var att göra klart Theos hemläxa. De ska göra ett kollage med bilder från olika åldrar och sedan presentera för klassen. Kollagen sätts sedan upp på väggen i deras klassrum. Theo har senaste veckan börjat prata mer och mer så gör det hela extra kul att pyssla tillsammans med hans kommentarer.

onsdag, april 18, 2012

Mamma i Tokyo men kommer nära med FaceTime


Mamma och Oliver använder FaceTime för en videokonferens

När mamma började på Google så fick hon en MacBook Air som jobbdator (hennes första Mac). Därmed fick hon också möjlighet att använda FaceTime vilket är uppskattat när man är på tjänsteresa. Denna vecka är Jean i Tokyo och vi har provat FaceTime med gott resultat.

lördag, april 14, 2012

Till Hong Kong i 747


Cathays 747-400 på Changis flygplats via Instagram

Årets första besök i Hong Kong står för dörren. Blir en kort sväng och dagarna är packade med möten. För första gången ska jag vara på östra delen av Kowloon. Ska bli kul att se nya områden inklusive vad som är kvar av den gamla legendariska flygplatsen. Cathay har bytt ut den planerade 777 mot en gammal trotjänare, 747-400. Bara att inse att 3+4+3 är för mycket folk i ekonomi. Att få ut matbrickan till alla tar mycket lång tid och bullret är också mer markant än på modernare Airbus-och Boeing-plan. Men en jumbojet är alltid en jumbo så kul att få uppleva då och då. I dessa dagar är det mycket tal om Instagram som just sålde sig själva till facebook för 1 miljard USD. Testar appen ovan på min Xperia. Synd att appen tar bort 90% av kvaliteten i samband med att den lägger på sina filter och laddar upp. Men å andra sidan laddas bilderna upp snabbt när de är reducerade till MMS-kvalitet.

torsdag, april 12, 2012

Besöka Google i Singapore

Hängmatte-rummet
Välkänd logotype vid det här laget
På gatan nedanför syns tydligt hur ytterligare en tunnelbanellinje växer fram
Även om receptionen ligger på 30:e våningen finns det högre hus i närheten. Grabbarna imponerade av den höga kranen
Del av matsalen (dryckesdelen)
Tuc Tuc som mötesrum men också intressant att "provköra"
Tuc Tuc-rummet för möten
Mysigt möterum
Prova lite snacks i ett av de många fikarummen (med tillhörande mini-pentry)
Google-konst på väggen i ett av de öppna fikarummen

Fredag och möjlighet att hämtas tidigt från dagis och sedan hälsa på mamma på hennes jobb. Fredag är också "after work"på sen eftermiddag på många företag inklusive Google så extra bra tillfälle att göra ett besök. Först blir vi alla imponerade av utsikten (kontoret ligger på 29:e & 30:e våningen) och sedan av alla mysiga och roliga mötesrum. Rummet som är en helt ny tuc tuc från Thailand blev dagens favorit. Innan vi åker hem har vi också chans att prova lite snacks i ett av de många trevliga fikarummen. Bara att hoppas att fler företag inför denna typ av kontorsmiljöer!

tisdag, april 10, 2012

Kall påsk i Sverige så njut av vårbilder från Tokyo


Som synes blev påskhelgen oväntad kall efter tidigare värmebölja i mars

Daiso har många unika prylar. Denna öl/läskhållare passar
perfekt för att få bättre ordning i vårt kylskåp


Påsken i Sverige blev oväntad kall och gott om snöbilder från olika sommarställen på facebook. Vi är tillbaka från vår påsksemester i Tokyo där våren ligger en dryg månad före Sverige. Passa på att njut av bilder.

måndag, april 09, 2012

Hejdå Tokyo


Vi säger hejdå till Tokyo och våra barnvakter

Grabbarna på plats i MK Taxi Estima

En sista Krispy Kreme (sparad från tidigare besök under dagen)
konsumeras på Hanedas flygplats


Flyget hem från Haneda går strax efter midnatt måndag kväll. Vi tar åter MK Taxi till flyget och väl framme så finns det ingen bagagevagn där han parkerar taxin. Chauffören ber om ursäkt, ber oss dröja kvar i den varma bilen och springer sedan till närmaste depå och hämtar en vagn och springer tillbaka med den.
En service som du aldrig får uppleva någon annanstans och som inte kostar extra!
Jämför tex med den dyra folkabussen från Royal Viking i Köpenhamn till Kastrup i snöyran i början av jan 2011. Väl framme och efter att han fått betalt så sticker han med rivstart och lämnar oss med bagaget (som vi lastat ut själva) på en snöig trottoarkant, suck!

Flyget hem med SQ i en 777 går smidigt men alltid irriterande med den tidiga väckningen för frukost (som små barn i vilket fall inte är intresserade av). Väl framme i Singapore så kan du njuta av världens vackraste (enligt min och mångas mening) resa från en flygplats till stan längs ECP.

Hamburger Steak & Okonomiyaki


Kura Steakhouse är en instutition i Tokyo och väl värd ett besök

Som förrätt får man en lätt tillagad tomat med lite sallad placerad i urgröpt hål

Deras Hamburger Steak är signatur-rätten och mycket god. Grabbarna
åt hälften av vår portion och det var helt klart deras favoriträtt för denna resa


Kocken förbereder fler hamburgare

Nästa favorit är Okonomiyaki som är grymt enkelt men trots det väldigt god.
Rör ihop pannkakssmet med sallad, kött eller fisk och lägg på stekbordet


Efter några minuter vänd på dem

Lägg på rikligt med sås och "fiskfjäll"

Avsluta med generös portion av majonäs

För att få rätta utseendet är "Magic Five" bra (ännu inte hittat var man kan köpa den)

Sista dagen i Tokyo och dags att bocka av två till favoriter. Först den japanska Hamburger-steken som är en signaturrätt. Vi väljer Kura som ligger bokstavligen utanför porten till hotellet och varit i branschen sedan 1930. Utan tvekan blev detta också grabbarnas favorit från hela resan. Till kvällsmat smiter jag och Jean ut för en 15 min promenad till vår favorit-Okonomiyaki. Kul och socialt att laga maten själv vid bordet. Praktiskt nog så sitter ena sidan av bordet på en lår i vilken man kan placera väskor och ytterkläder för att undvika alltför mycket stekos. God avslutning på vår nostalgi-tripp till Tokyo.