måndag, januari 28, 2013

Oliver & Theo har fått sin andra kusin

Victor Sven Axel Lundgren säger hej till världen!
Idag fick vi det glädjande beskedet att Oliver & Theo har fått sin andra kusin. Grabbarna var med på Anders & Ylvas bröllop i maj 2011 och idag föddes Victor Sven Axel Lundgren i Stockholm.

Stort grattis till de stolta föräldrarna!



söndag, januari 20, 2013

Hash run 2703 ännu en chans att springa i Bukit Brown

Fin springning genom Bukit Brown och en oväntad kulvert
Veckans lopp arrangerades av våra danska medlemmar. Start och mål var vid Holland Club och loppet gick i huvudsak inom Bukit Brown's begravningsplats. Den sista begravningen skedde i början på 70-talet men antalet graver uppgår till drygt 100 000 och det är den största kinesiska begravningsplatsen utanför Kina. Knappt 4000 gravar försvinner detta år då myndigheterna bygger en ny 4-filig väg genom delar av området. Dock finns det större planer och inom 40 år så kommer den redan byggda (under jord) tunnelbanestationen att tas i bruk och ett bostadsområde byggas över området. Just nu är det dock ett av de bättre områdena att springa i då djungel växer snabbt på 40 år och området saknar vägar och är därmed bilfritt.

torsdag, januari 17, 2013

Vacker kvällsvy

Vacker kvällsvy från balkongen (panorama-funktion i LX7)
Under mitten av december till ca slutet av februari så blåser monsune från norr och det innebär svalare väder men också ostadigare med en hel del regn. Denna kväll sprack det dock upp och blev riktigt fint i samband med solnedgången.

Theo 2,5 år!

Vi firar att Theo fyller 2,5 år idag. Här en bild från Monterey Bay i Kalifornien

Dags att fira att Theo fyller 2,5 år. Åren går fort och han är numera 91 cm lång och väger drygt 13 kg.

tisdag, januari 15, 2013

Varning för denguefeber

Varning för denguefeber (Dengue fever). Anslag i vår hiss
Denna vecka har det kommit upp anslag längs gatorna, i hissarna och direktinformation i brevkinkasten om denguefeber. Det har under de senaste månaderna rapporterats drygt 50 fall i vårt och angränsade kvarter så myndigheterna går ut hårt med sin informationskampanj inkl slogan "It's your life. It's your fight".
Vi har som tur var inte drabbats och har inte heller vatten stående någonstans. Men en otrevlig sjukdom att få så förhoppningsvis lyckas man få bort myggen.

fredag, januari 11, 2013

Provar Weehoo, funkar kalas!

Oliver gillar skarpt vår nya cykelvagn. På styret kan ni se en iBert monterad
En av prylarna vi fick med oss från resan till USA var en ny cykelvagn. Denna gång fastnade vi för en Weehoo iGo Pro Trailer. Den funkar finfint och Oliver var med på noterna från början och hjälpte till att trampa under större delen av vår cykelutflykt. När han trampar med så känns hans bidrag direkt. Cykelvagnen följer smidigt med bakom cykeln och att den är så smal gör att man enklare kan cykla på smalare stigar eller där det är mycket folk.
Bilden ovan visar också vår barnsits iBert safe-T-seat monterad på styret. Vi har haft den produkten i mer än ett år och den kan också varmt rekommenderas. Den passar för barn upp till ca 3 år. Främsta fördelen är att de sitter högt och därmed kan se bra från platsen runt styret samtidigt som du som förälder enkelt kan ha uppsikt över dem. Ett barn runt styret gör att du också kan ha ett barn till i barnstol på pakethållaren. Det är det typiska upplägget för familjecyklar i Japan (två barnstolar). I Japan kombineras de dock ofta med en elmotor i framhjulet för att hjälpa till i den ofta kuperade gatumiljön.