tisdag, december 31, 2013

Börjar året med lång cykelutflykt

Testar ny lekplats i Changi Beach Park
Tysk lekparksutrustning från Berlin. Kul att klättra upp till rutschbanan 
Oliver säljer glass från en lucka
Affärerna går strålande!
44 km cykelutflykt runt östra delarna av flygplatsen. Vi betar av tre olika strandområden i norr, öster och söder

Gott Nytt År!
Vi börjar året med en cykelutflykt. Första stopp är en ny lekplats vid Bedok-reservoaren. Den var inte så imponerande så efter kort paus så fortsätter vi cykla norrut till vi når stranden som är del av sundet mellan Singapore och Malaysia. Fin park och vindarna blåser nu från norr så fläktar bra. Dock är stranden skräpig (särskilt vid lågvatten) så vi fortsätter mot nordöstra hörnet där Changi Beach Park ligger. Vi kikade lite på denna strand när vi tog båten till utflyktsön Pulau Ubin så kul att få testa den lite mer. Nästan lika mycket folk här som vid östra strandparken (East Coast Park).
Efter lek och "glassförsäljning" väntar en lång väg hem inklusive att runda flygplatsen.  Trötta och glada är vi hemma efter solnedgången och GPS-appen visar att vi har cyklat 44 km!

tisdag, december 24, 2013

Julmiddag med kalkon

Julmiddag med kalkon, potatismos, brunsås och mycket mer
Jean skär upp kalkonen 
Tittar på dinosaurier som visas på Singapore Science Centre
Barnbordet
4 får precis plats på barnbordet
Första julen för Elliot 
Grilla Marshmallows är kul och kladdigt
Svenska vänner på besök under eftermiddagen och kvällen för att njuta amerikansk variant på julmiddag efter gårdagens svenska variant. Förutom att äta så finns det så mycket annat kul att göra när man har jämngamla lekkamrater på plats så det var full fart fram till sena kvällen.

måndag, december 23, 2013

Julhälsningar från Silverline

Det är åter jul igen. Den första julhälsningen är en summering av vad Silverline Mobile har gjort under året. De mer familjära inslagen kommer i nästa inlägg. Klicka på bilden för att läsa mer.

Julhälsning från Silverline Mobile

söndag, december 22, 2013

Julspringning 2013

Julspringning 2013 över ett område som tidigare var Singapores soptipp
Frodig växtlighet längs en av kanalerna. Bilden tagen vid ca 5.5 km 
Dags för en måndags-springning och denna gång startar vi vid Lorong Halus Wetland Park. Oväntad kuperad terräng men enligt kollegor så var det mesta av kullarna konstgjorda och i detta fall bestående av landet/stadens gamla soptipp. I vilket fall fanns det inte mycket synliga spår kvar av det och det svala vädret inbjöd till en skön tur på knappt 7 km. Efter loppet fick njuta av flygvapen-piloter som övade från den närliggande Paya Lebar Air Base. Vackert (och högljutt) med tända efterbrännkammare i den tropiska natten.

Strandpromenad och sedan middag med pepparkaka till efterrätt

Strandpromenad hem efter sen lunch på Brussel's Sprout 
Ovanligt fin sand i denna del av parken
Strandremsa med fin sand och lagom höga palmer direkt vid strandkanten
Omöjligt att motstå möjligheten att rita i sanden
Nästan framme vid tvär-vägen över till Parkway Parade
Efter middag hemma så kommer kvällens överraskning, varsin pepparkaka 
Smakar gott!
När vi ändå är i parken så passar vi på att promenera längs stranden tillbaka en bit. Ovanligt ren och fin strand (nyss varit högvatten) och den sträcka vi går längs nu har vi inte gått på tidigare och den visar sig ha riktigt finkamning sand vilket är ett extra plus.
Strandlivet avslutas när vi är i höjd med Parkway Parade då det det är dags att vika av inåt land för att  hårklippning innan jul, mm. Efter middag hemma blir det pepparkakor som efterrätt. Vi hade fått dessa stora och tjusiga pepparkakor som julklappar under gårdagens middag hos Kevin & Marilyn.

Annorlunda minigolf och sedan pilbåge gjord av ballong

Första minigolfen med grabbarna
Öva på puttnings-svingen 
Oliver puttar säkert 
Theo har skaplig hantering av klubban 
Alla får en julklapp efteråt
Promenad tvärs över parkeringen för äta lunch och på restaurangen finns kille på plats som gör figurer
 av ballonger. Oliver & Theo beställer pilbåge och pil
Funkar över förväntan
Liten lekplats nedanför restaurangen
Premiär för luftkonditionerad minigolf. Stället heter Lilliputt och ligger i East Coast Park (Östra strandparken). Inte en traditionell filt- eller eternitbana som man är van vid men funkar rätt bra ändå. Varje hål har ett tema kopplat till Singapore (hamnen, flygplatsen, zoo, osv).  Grabbarna gillar det skarpt så det blir förhoppningsvis återbesök. Efter minigolf så går vi tvärs över parkeringen till Brussel's Sprouts. Musslorna är skapliga men behållningen är att det finns en kille på plats i restaurangen som formar ballonger efter barnens önskemål. Grabbarna beställer varsin pilbåge + pil vilket han fixar utan problem.

Skörda bönor

Oliver med snake beans i handen 
Klättrar fint längs näten på insidan av växthuset
Visas naturligtvis stolt upp med en bil i andra handen
Idag skördade vi våra första bönor. Som synes rejäl längd på dem innan man hackar dem i små bitar och fräser upp i en wok. Oliver hjälpte till med skördearbetet.

fredag, december 20, 2013

Auntie 1 på återbesök

Mycket goda frukter kom tillsammans med faster nummer 1 (Auntie 1)
Hittade Rambutan i djungeln i samband med att vi snitslade banan för hashen.
Dessa är dock mer mogna och därmed sötare

Faster 1 är åter på besök för att hjälpa till med Elliot denna gång tog hon med påsar med god frukt. Rambutan är en favorit som kommer från Malaysia och Indonesien. I Singapore är det så lätt att hitta den i vilt tillstånd med hittade ett träd i djungeln i samband med att vi snitslade hashen under måndagen.

torsdag, december 19, 2013

Hemmadatorn uppdaterad efter nästan 6 år

iMac 27" Late 2013 med 6 år gammal 30" ACD kopplad till den
Väntade på att få Mavericks förinstallerat från fabrik så du startar med en ren maskin
Geekbench 3 jämförelser visar att i ren minne/processor-kraft så är den nya iMacen mer än dubbelt så snabb för beräkningar med enkel kärna och drygt 30% snabbare i multikärnor beräkningar trots att den har 4 kärnor färre
Logik-korten på min trotjänare och arbetshäst Mac Pro (årgång early 2008) gick sönder tidigt i våras. Sedan dess har jag hankat mig fram med min MacBook Air (årgång 2012) och ett antal lösa hårddiskar. MBA har dock sina begränsningar och då den också är jobb-datorn var det dags att fundera på en efterträdare. iMac generation 2 i det nya chassit blev valet denna gång och så här långt så funkar den finfint. Imponerade snabb så här långt och inga problem att driva min gamla skärm med det nya grafikkortet som har 4GB VRAM. Under 2014 är planen att gå över till Thunderbolt Raid för centraliserad snabb och säker lagring av data. Kollade även på Geekbench som bekräftade hastighetsskillnaden.

onsdag, december 18, 2013

Besöker mammas kontor

Elliot besöker mammas kontor
Pappa är barnvakt och snabbäter en lunch i fikahörnan
Dags att sova middag i vilorums-delen
Alert efter vilopaus
Mamma har all hands meeting idag så pappa följer med till jobbet och är barnvakt parallellt med att han försöker beta av lite mejl. Gick över förväntan bra!

tisdag, december 17, 2013

Tre tomteluvor på rad

Tre glada tomtenissar i soffan
Den yngsta är med på noterna
Hej tomtegubbar och stålmännen!
Förra året fick grabbarna tomteluvar av farmor & farfar. Dags att plocka fram dem igen i samband med pyntandet inför jul och Jean tog i samband med det en gruppbild på nissarna. Elliot är tre månader när bilden togs och med på noterna!

söndag, december 15, 2013

Lucia Hash 2013 - en höjdare!

Årets Lucia hash överlagrat på 1982 års topografiska karta. Som synes fanns det då gott om bebyggelse
men idag ligger merparten av denna mark i träda 
Här är spåret lagt på aktuell satellitbild. Röda delarna visar genvägar som deltagarna kunde välja att ta.
Ett fåtal var "True Hashers" och sprang hela loppet (blå markering)

Lucia-hash är en stående tradition som rekommenderas om man råkar vara i Singapore runt 13 Dec varje år. I år hade vi otrolig tur med vädret - inget regn och fullmåne! Som alltid brukar dessa springningar kunna bli rätt långa/ta tid beroende på hur väl vi lyckas utnyttja terrängen. Som synes från kartorna ovan så har vi använt gamla bäckar och vägar som huvudsakliga ledmärken denna gång.  I tropiskt klimat så försvinner dock vägar fort och områdena lades i träda (alla hus revs mm) för runt 25 år sedan så det tog ca 80 min innan den första hasharen var i mål. Han hade dock tagit genvägen vid andra loopen. De som sprang hela spåret (lång + lång) började komma in efter 90-95 min.
Sista delen var i princip en flygraka i en bred kanal där vi hade satt ut 55 värmeljus längs en sträcka av ca 1.5 km vilket visade sig vara mycket uppskattat.

Efterföljande luciatåg. 3 stjärngossar, en lucia och en tärna
Varma bordet med Julskinka, köttbullar, ugnsbakad potatis, brysselkål, rödbetssallad och rödkål
Kalla bordet med gravad lax, ägghalvor, knäckebröd med smör, och 3 sorters sill
Julbordet med hemgravad lax, leksandsknäcke, ägghalvor med kaviar, 3 sorters sill, köttbullar, julskinka, potatis, rödkål, brysselkål, rödbetssallad samt efterföljande kaffe och lussekatt var också mycket uppskattat. Innan maten erbjöds hemgjord glögg och pepparkakor. En Lucia-hash innehåller också alltid ett luciatåg och i år hade vi tillverkat stjärnegosse-strutar och lyckades anlända till cirkeln på ett originellt sätt då det alldeles bredvid återvändsgränden som vi använde går en täckt kanal (drain) med 5 m i takhöjd. Vi klättrade ner via en lucka och börja sjunga "Sankta Lucia" och fortsatte sedan sjunga medan vi följde kanalen till luckan vid cirkeln. Det blev ett enormt eko som skapade nyfikenhet redan innan luckan slogs upp och vi kom uppklättrande.

En mycket lyckad kväll som summerades så här av en av deltagarna:


Hi Guys,


A quick note of thanks for an outstanding run last night.



Congratulations
Santa Lucia bagged a grand slam!



Great Trail
Great Grog
Great Food
Great Entertainment
Great Shirts
Great Weather



You did miss a thing, you nailed them all.
The kilometer of candle light down the channel was especially appreciated.
As it was getting dark in that tunnel, seeing the lights ahead was inspirational.



It's a good think we saved the Swedish for last.
You have set the bar on Ethnic runs very high.