måndag, juni 23, 2008

Ytterväggar på plats!


Ytterväggar på plats och huset redo för takstolarna

Ruskigt robusta takstolar tillverkade av lokala timmermän

Inne i huset, betongblandaren står där duschen kommer att placeras

Huset sett från tomten med en del av byns mur i bakgrunden

Idag var det dags för ett nytt besök i byn för att kontrollera hur husprojektet forskridit. På vägen upp till stugan konstateras belåtet att elen är inkopplad vid stolpen. Uppe vid stugan var hade mycket hänt. Elen som sagt inkopplad, vattenledningarna nedgrävda, avloppsrören nedgrävda, ytterväggar och gavlar uppmurade. Två skorstenar var också på plats.
Bredvid huset stod tre färdiga takstolar i det grövsta timmar jag skådat på länge (byggda av timmermannen under föregående veckor).
I det blivande badrummet stod en cementblandare och armerad betong för att täcka öppningarna för fönstren var på plats. Ytterväggarna som är bärande är murade enligt 360 mm princip. Det innebär en tegelsten på längden 240 mm mot två på tvären (120 mm). Sovrumsväggen kommer att bli 240 mm tjock (dubbel rad) och övriga väggar runt toan blir med en tegelstens bredd, mao 120 mm.
Vi går igenom hur stenmurar ska anläggas med natursten runt tomten och placeringen av dörren till badrummet flyttas från sydsida till västsida då den annars skulle vara mot ytterdörren vilket inte är bra feng shui...

I morgon blir det dags att resa med block och talja på något sätt försöka få upp takstolarna på plats. Så nästa vecka bör taket vara på plats, härligt att det äntligen rullar på!

Inga kommentarer: