tisdag, april 07, 2009

Tillbaka i Jing med mycket packning


Oliver njuter av att sova som en kejsare innan det är dags för resan hem


En sista chans att säga adjö till gammelmormor, Po Po

Byten är aldrig kul när man ska flyga och det blir definitivt inte roligare när man reser med spädbarn. Lämnar vår tillfälliga bostad i Taipei vid 13.30 och är äntligen hemma i Peking igen vid 23.30. Fanns tyvärr inga direktflyg hem så vi fick ett byte i Hong Kong. Naturligvis är anslutningsplanet code share så flygs av Dragon Air istället för Cathay vilket innebär hela vägen över från en terminal till en annan, ny säkerhetskontroll, mm och baby bassinet bokningen har inte otippat försvunnit på vägen mellan flygbolagen (men trevliga gate-personalen fixar det).
Väl hemma vid Park Avenue så möter först en vakt upp och hjälper till med bagaget och några minuter senare så har vi fått med oss ytterligare fem. En hjälper till med dörrar, en annan att hissen är på plats och ytterligare två hjälper till med bagaget. Kina när man har rutinerna på plats är svårslaget!
Ytterligare lite berättelser från resan kommer senare i veckan.

1 kommentar:

Jessica sa...

En Glad Pask halsning fran andra anden av Peking. Haller till vid Fungchenmen for tillfallet. Var pa Hatsune ikvall och det var fantastiskt!

I morgon Black Sesame i hutongerna.

Ha det gott!

// Jessica