fredag, december 17, 2010

Royal Viking - Finlandsfärja som gått på grund


Oliver uppskattar McDonalds på Vasagatan mittemot stationen

Landar in kallt och vintrigt Sverige där Oliver får se första snön redan på Kastrup genom flygplansfönstret. Efter att ha blivit två timmar försenade på grund av väntan på de-icing kom vi äntligen iväg. Med på flyget var lite oväntat gamla Kina-vännen "Stålmannen" (som numera bor i Sydkorea) och lillebrors gamla affärspartner Pontus.
Från Arlanda tog vi tåget för att slippa behöva beställa minibuss (fyra väskor, barnvagn och bil med två barnstolar). Den resan gick snabbt och smidigt även om Arlanda Express känns rätt sunkigt efter att ha åkt japanska tåg...
Hotellet vi bokat på nätet var Royal Viking då det ligger smidigt till från tåget. Tyvärr hade samtliga bagagevagnar försvunnit från Arlanda Express (personalen skyllde på uteliggare vilket säkert kan stämma men borde gå att hitta fungerande lösningar. Både ICA och IKEA har tex fortfarande kundvagnar).
Så blev att springa i snö och vind till lobbyn och hämta hotellets bagagevagn medan Jean och barnen vaktar väskor. Till vår hjälp får Jean konduktör och lokförare från Arlanda Express (tack för det!) som tar oss genom hela perrongen.
Väl incheckade på vårt familjerum (man får inte vara 2 barn och 2 vuxna i ett vanligt rum av brandskäl) kan vi konstatera att det ligger på våning två med insikt mot en innergård. Det visar sig också sakna normala element och det drar svinkallt från fönstren. Toalettpappret är som bark (även i Lumpen för över 20 år sedan var det bättre).
I barnsängen hittar Jean gammalt passerkort och en cigarettändare!
Så man kan kort konstatera att Royal Viking numera leder ligan på sämsta hotell vi någonsin bott på. Frukost kostar naturligtvis extra på det internetpris vi har fått vi tar McDonalds tvärs över gatan på fredag morgon.
Som tur vad är det bara två nätter till här!

Inga kommentarer: