En liten berättelse om 4 år i Peking och hur vardagen på plats kan gestalta sig. Samt en sväng till Tokyo, en sommar i Europa & Nordamerika, ett längre äventyr i Singapore och en flytt till Kalifornien.
måndag, april 09, 2012
Hamburger Steak & Okonomiyaki
Kura Steakhouse är en instutition i Tokyo och väl värd ett besök
Som förrätt får man en lätt tillagad tomat med lite sallad placerad i urgröpt hål
Deras Hamburger Steak är signatur-rätten och mycket god. Grabbarna
åt hälften av vår portion och det var helt klart deras favoriträtt för denna resa
Kocken förbereder fler hamburgare
Nästa favorit är Okonomiyaki som är grymt enkelt men trots det väldigt god.
Rör ihop pannkakssmet med sallad, kött eller fisk och lägg på stekbordet
Efter några minuter vänd på dem
Lägg på rikligt med sås och "fiskfjäll"
Avsluta med generös portion av majonäs
För att få rätta utseendet är "Magic Five" bra (ännu inte hittat var man kan köpa den)
Sista dagen i Tokyo och dags att bocka av två till favoriter. Först den japanska Hamburger-steken som är en signaturrätt. Vi väljer Kura som ligger bokstavligen utanför porten till hotellet och varit i branschen sedan 1930. Utan tvekan blev detta också grabbarnas favorit från hela resan. Till kvällsmat smiter jag och Jean ut för en 15 min promenad till vår favorit-Okonomiyaki. Kul och socialt att laga maten själv vid bordet. Praktiskt nog så sitter ena sidan av bordet på en lår i vilken man kan placera väskor och ytterkläder för att undvika alltför mycket stekos. God avslutning på vår nostalgi-tripp till Tokyo.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar