tisdag, december 18, 2012

Dags för stor hyrbil av märket Cadillac

Tur att parkeringsrutorna är stora i USA. En Escalade behöver plats och får en normal stadsjeep/SUV att se rätt liten ut.
Konfigurationen är två stolar i mittenraden vilket uppskattas av grabbarna och som synes så sitter de högt upp!
285/45 däck på 22" fälgar är inte så ofta man ser på en personbil
Theo inspekterar vänster bakhjul
Grabbarna framför vår Cadillac Escalade i Saguaro National Park med sista skymningsljuset reflekterat i karossen
Med en snittförbrukning på 1,48 liter/mil så är det låga bensinpriset i Arizona uppskattat. 2.85$ per gallon motsvarar 0,76$ per liter vilket blir ca 5 kr/liter
Efter 2,5 vecka i Kalifornien är det dags att besöka en ny delstat (för de flesta av oss) vilket är Arizona. Delstaten är kanske mest känd för världsarvet Grand Canyon men stora delar är täckta av öken och där växer den karaktäristiska kaktusen Saguaro. Kaktusen, som är känd från vilda västern-filmer och serietidningar, kan bli flera hundra år gammal och de speciella armarna växer inte ut förrän den fyllt ca 75 år.
Då vi besöker Arizona under vintern så fokuserar vi kaktusar, museum, zoo mm. För att ta oss runt under våra 5 dagar här så har vi hyrt en SUV modell större, Cadillac Escalade. Denna SUV är byggd på en pickup-plattform och den känns lite som att sitta i en större minibuss från förarplatsen. Med en V8 på 6,2 liter och 402 hästkrafter så blir inte bensinförbrukningen strålande (trots att den automatiskt stänger av 4 cylindrar när det är möjligt) men det känns inte så mycket i plånboken när bensinen kostar 5 kr per liter.
Innerutrymmet är dock inte så stort som man kan tro vilket gör att en familj på fler än 4 gärna väljer ESV-versionen så man kan använda den 3:e sätesraden och fortfarande ha skaplig plats för bagage.
Trevliga funktioner är fläktventilerade säten, eluppvärmd ratt och "döda vinkeln"-varning i ytterbackspeglarna. GMs underhållningssystem och navigationssystem är lika kasst som vanligt men utrymmet passar perfekt för att installera en iPad Mini 4G ;-).
I vilket fall en kul erfarenhet att ha en Escalade för några dagar!

Inga kommentarer: