|
Jean och Judie är laddade inför hotpot-ätande |
|
Olika fisk- och köttbollar, salladsblad, dumplings mm redo för grytan |
|
En sida kryddstark och en sida vanlig buljong precis som det ska vara |
|
Medan vi åt vår hotpot hade grabbarna kul med bland annat modellera |
En favorit-restaurang att besöka när man är i
Kina är en
mala (Sichuan kryddstark sås)
hotpot. Den kryddiga såsen som läggs i ena halvan av en hotpot tillsammans med buljong innehåller en av mina favoritkryddor,
Sichuan peppar. Är man i fastlandskina (tex
Peking,
Chengdu eller
Shanghai) så hittar man ofta en restaurang som tillhör kedjan,
Hai Di Lau vilket alltid är ett bra val. Våra vänner Victor & Julie har hittat ett alternativ när man besöker
Taipei som visar sig vara en riktig höjdare. Fri buffé för de härliga såserna och glass till efterrätt. Köttet är också bra här!
1 kommentar:
Hai Di Lao är också en av mina favoriter i Kina!
Senast testade jag grishjärna. Smak obefintlig, texturen lika så...
Skicka en kommentar