|
Färsk fisk rökt i ABU rök inköpt på Claes Ohlson |
|
Alspån efter att rökningen är avslutad. Går åt en knapp deciliter för att fylla rökutrymmet |
|
Naturligtvis grillar vi även en del som komplement till rökningen. Morbror Kai hjälper till |
|
Färska räkor och färsk majs är favoriter i som nästan alltid finns på vår grillista |
|
Grillad halloumi-ost, pita-bröd, hemgjord hummus, mm fanns också på dagens meny |
Söndagar är oftast grilldagar och idag var det premiär för ett trevligt alternativ, nämligen rökning.
ABU Röken är en klassiker och provade nyfångad flundra rökt i den för mer 35 år sedan. ABU har nyligen kommit med en uppdaterad modell som är något större och i rostfritt stål. Köpte den på Claes Ohlson tillsammans med ett par påsar
rökspån. Jean köpte en fet och fin fisk som saltades med havssalt och sedan fick vila i kylskåpet i ett par timmar. Gick åt en knapp deciliter med rökspån för att fylla utrymmet i botten på lådan. Tända brännarna och vänta ca 20-25 min så är allt klart. Nästa gång provar vi kyckling och att röka smör.
Fotnot. Det som tog längs tid att fixa lokalt var att hitta alternativ till T-röd men hittade till slut ett lokalt alternativ, methylalted spirit som säljs i gamla ölflaskor...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar