lördag, augusti 24, 2013

Nyinflyttade i radhus

Nyinflyttade i radhus av asiatisk modell med stor gallergrind mot gatan och runt 400 asiatiska kvadratmeer
Oliver testar en av flyttkartongerna som sedan gjordes om till "robot" efter att pappa skurit ut hål för ögon och armar
Dags för en flytt. Denna gång provar på att bo i radhus i tropiskt klimat. Radhuset ligger i området Telok Kurau och vi har en med Singapore mått stor tomt med en gräsplätt på baksidan och en relativt lång infart mot gatan. Det får plats 3-4 bilar innanför grindarna vilket är ett viktigt mått enligt mäklare men då vi själva inte har bil så ger det istället gott om plats för att cykla trehjuling och leka med skoter.
Invändigt så har vi en 9 kvm stor ljusgård mitt i huset som hjälper till att ge naturligt ljus och förbättrar ventilationen betydligt. Delar av vardagsrummet har dubbel takhöjd och den andra delen är öppen hela vägen upp till nock vilket är runt 10 m. Aldrig haft så "högt i tak" tidigare.
Själva flytten är bara 2 km och det tog oss mindre än 3h att flytta med hjälp av två lastbilar och 8 flyttgubbar. Smidigt när man inte behöver packa för en internationell container-transport. Ska dock tilläggas att vi redan hade packat runt 90 kartonger när flyttgubbarna anlände vilket bidrog till rekordtiden.

Inga kommentarer: