måndag, juni 15, 2015

Dyrt att besöka sjukhus

Nöjd med dagens cykeltur på en timme innan middag
En burk med nyckelpigor redo för trädgården
Så fort man tar ut dem från kylskåpet blir det full fart 
Räkningen för tidigare besök på akuten. $1836 är ca 15 000 kr med dagens dollarkurs
Specifikation erbjuder inte mycket hjälp. Med tanke på vad de gjorde är dock $44 i Medical/Surgical supplies rimligt
Elliot älskar att cykla och aldra roligast är att åka i barnsitsen som sitter runt styret på min cykel. Idag tog vi en tur på 1h och 16 km vilket inkluderande en del trevliga cykelstråk längs den södra delen av Steven's Creek trail. För att nå den behöver man dock korsa 2 rejält breda motorvägar (I-280 och CA-85) vilket inte är lika trevligt även om det sker planskilt.
Väl hemma igen så passar vi även på att släppa ut drygt hälften av burken med nyckelpigor som inhandlades igår. Instruktionerna lyder "ställ in burken i kylskåp så de blir lugna, vänta till det blir kväll och se till att jorden/växterna är nyvattnade, ska sedan ut dem på blad och förhoppningsvis kommer de att stanna och lägga ägg inom 14 dagar".
Så vi får se hur det går. De äldsta pojkarna gillar nyckelpigor och nu kommer vi förhoppningsvis att många som man kan leta efter samtidigt som de hjälper till med att äta upp skadeinsekter.
På posten idag kom även summeringen av förra månadens sjukhusbesök. Upplevelsen och servicen var samma som på ett svenskt sjukhus (lång väntetid med korrekt bemötande och åtgärd) men prislappen kan inte rimligen vara självkostnadspris (men så drivs sjukhusen också privat här). Räkningen slutade på 15 000 kr för totalt 30 min behandling. Som tur var finns det försäkringar men självrisken är ca 3600 kr ($441) och till denna kan läggas ursprunglig patientavgift på en tusenlapp ($125). Men allt gick bra och vi kommer förhoppningsvis inte att behöva göra några besök där igen framöver...

Inga kommentarer: