En liten berättelse om 4 år i Peking och hur vardagen på plats kan gestalta sig. Samt en sväng till Tokyo, en sommar i Europa & Nordamerika, ett längre äventyr i Singapore och en flytt till Kalifornien.
torsdag, november 15, 2007
Dags för minus, dags för koldoft
Bellagio, har Taiwanesiska efterrätter
med is som bärande ingrediens
Nu har fjärrvärmeverken varit igång nästan en vecka och den tydliga doften av kol finns åter i luften. Lätt att glömma bort den under sommarmånaderna. Det dagliga MMS-meddelandet från CMCC meddelar att natten till idag är den första då nattemperaturen beräknas gå under nollan. Sedan går det fort, i natt beräknas den falla till -3 grader. Så snart blir det skridskoisar!
Trevlig middag (Hot pot) på Yourtown efter jobbet och sedan första besöket Bellagio. Provar deras ställe på Shin Kong Place. Köpcentrat öppet till 22.30 på vardagar vilket får anses vara bra service (Jinkan stänger tex 21.30). Klart annorlunda efterrätter, basen är kondenserad mjölk och hyvlad is, men fräscht och gott. Slår helt klart normal kinesiska efterrätter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar