Rårakor, en klassisker du aldrig tröttnar på
Efter ett ansenligt antal middagar på resturanger är det skönt att då och då laga en flerrätters måltid hemma. Min kollega Nils flög ner 500g löjrom åt mig förra veckan så förrätten är given, rårakor.
Gräddfilen går utmärkt att ersätta med importerad creme frachie från Frankrike.
Huvudrätten är roast chicken. Något oväntat visar det sig dock vara svårt att hitta färsk kyckling i Peking.
Tyska slaktaren och Jenny Lou har den inte. Jinkelong visar sig dock ha kycklingar (naturligtvis med huvud och fötter intakt).
Dock visar det sig att färska Peking kycklingar får arbeta hårt, läs ha sprungit så mycket att låren är tämligen oätliga.
Men då mer än 90% av kycklingen som lagas i hemmen i Peking antagligen hamnar i grytor så är också utbudet anpassat för detta (kok kött).
Till nästa gång gäller det att hitta yngre kyckling lämplig för ugnen. Kanske franska slaktaren kan vara ett alternativ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar