fredag, februari 01, 2008

Dags för lite mer datorkraft, Mac Pro


Mer datakraft i attraktiv förpackning

Även om det var otroligt lyft att gå till dual-core Intel 2.0 GHz Intel Core Duo laptop för snart två år sedan så har utvecklingen och behovet vuxit.
Att börja fotografera i RAW tar tid, packa om filmer till iPod touch/Apple TV tar tid och att börja filma i 1080i HD format börjar bli intressant. Väger man samma dessa argument inses att det är dags för en mer kraftfull stationär dator att redigera all information på. Samtidigt kan min laptop åter frigöras och användas lite mer frekvent utanför skrivbordet.

Med nya generationen av Apple Mac Pro så startar jag nu på dubbla Quad-Core Intel Xeon "Harpertown" processorer på 2.8 GHz. Dessa processorer hanterar dessutom 64 bitar jämfört med 32 på min laptop. I kombination med snabbare minne/bus/hårddisk bör det ge en klart märkbar effekt :-)

Köpte denna gång på DG Lifestyle store och som alltid i Asien är det värt att packa upp maskinen att kolla. Visade sig att minnet som satt i var nedgraderad till 667 MHz mot standard 800 MHz och blåtandsmodulen var bortplockad.
Efter frågan varför detta så svar svaret att du ville ha den billigt...
Förstår nu varför alla mina kinesiska vänner alltid packar upp allt först och testar/inspekterar i butik. Att du får det som står på boxen är långtifrån självklart.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Lækker computer. Tillykke med den :-)

Mats Lundgren sa...

Tackar, efter att uppgraderat minnet till 6GB och stoppat i 2x1TB disk så är den mycket fin.
/Mats