En liten berättelse om 4 år i Peking och hur vardagen på plats kan gestalta sig. Samt en sväng till Tokyo, en sommar i Europa & Nordamerika, ett längre äventyr i Singapore och en flytt till Kalifornien.
torsdag, oktober 30, 2008
Farbror Trimbach är tillbaka i stan på ny plats
The Legendale Hotel, Peking
Interiör från franska restaurangen, Petrus
Hubert Trimbach i högform, fyller 70 i år
Redo att starta måltiden
Seared sesame seed tuna loin with chinese cabbage
and mixed salad, wasabi vinaigrette
Espuma duo with red roasted beetroot and zucchini, flavored with fresh thyme
Apple parfait with calvados,
green apple sorbet, apple and date beignet
Dagen börjar med ett besök på sjukhuset för att ta en booster-spruta för skydd mot Hepatit B. Vid min årliga och mycket grundliga läkarkontroll visade det sig att vaccinationsskyddet mot Hepatit B hade försvunnit. Så trots att senaste sprutan var tagen oktober 2005 så gick inte tillräckligt med antikroppar att spåra varken 2007 eller vid undersökningen denna vecka. Som tur är så är det enkelt att via blodprov mäta att om man har skyddet eller ej.
Till kvällen är det dags besöka det nya lyxhotellet i stan som byggts av någon med koppling till Kasinon i Macau och stället ger verkligen lite den känslan. Osannolikt stora ytor, mängder med marmor, tjocka mattor, mm. Om det är snyggt kan diskuteras men helt klart imponerande.
Hotellet användes som exklusivt hotell för höjdare under OS (med militär utanför som bevakade) men öppnade för allmänheten 20 oktober.
Här var det ikväll återbesök för Mr Hubert Trimbach från vingården med samma namn (Trimbach). Deras vita paradviner, Gewurztraminer Cuvée de Ribeaupierre och Riesling Cuvée Frédéric Èmile är två mycket bra viner. Hubert inledde beskrivningen av Frédéric Èmile med "Denna druva växer 10 m utanför mitt kontor". Själv har jag utsikt över 5:e ringvägen i Peking, en viss skillnad ;-)
Deras Pinot Gris matchas mycket bra mot gåslever. Maten är oväntat bra för att vara ett nyöppnat hotell så stort beröm får ges till kocken, Patrick Périe.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar