En liten berättelse om 4 år i Peking och hur vardagen på plats kan gestalta sig. Samt en sväng till Tokyo, en sommar i Europa & Nordamerika, ett längre äventyr i Singapore och en flytt till Kalifornien.
onsdag, juni 23, 2010
Havssalt på japanskt vis, lite mer komplicerat
En av många små salt-tillverkare.
Havsvatten sprutas ut på sandbädden som syns på fotot
Vattnet kokas bort i stora grytor
Färdigt resultat
Olika varianter av salt, för provsmakning och försäljning
Den lite mer detaljerade beskrivningen...
Havssalt är som bekant det salt som de flesta tycker smakar bäst. Tillverkning av det är också rätt enkelt normalt. Du vallar in havsvatten som får dunsta bort under solen och samlar upp saltet. I Japan är det traditionella sättet att inte oväntat lite mer komplicerat. Du börjar med att lägga havsvattnet på en sandbädd. Efter att det ta vattnet till en stor gryta och koka bort vattnet genom att starta en brasa under grytan. Metoden kallas "Agehama method" och var mycket populär i Japan för 500 år sedan. Idag är det bara i Suzu på Noto-halvön som traditionen hålls vid liv.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar