En liten berättelse om 4 år i Peking och hur vardagen på plats kan gestalta sig. Samt en sväng till Tokyo, en sommar i Europa & Nordamerika, ett längre äventyr i Singapore och en flytt till Kalifornien.
söndag, februari 06, 2011
Din Tai Fung, ett måste när man är i Taipei
Din Tai Fung har numera en Michelin-stjärna för en av deras Hong Kong restauranger
Soup Dumplings är alltid vinnarna men allt är gott
Numera flerspråkiga instruktioner
Även efterrätterna (smet på röda bönor) kommer som dumplings
Minns än idag glädjen när Din Tai Fung öppnade sin restaurang in Peking i ett av de nya lyxiga shoppingcentret Shinkong (maj 2007). Nu är de inte lika lättillgängliga längre så när man är i Taiwan är ett besök givet. En nyhet sedan senaste besöket är att de har börjat med sina egna souvenirer (sommaren 2009) och att de fått en välförtjänt stjärna i Guide Michelin (dec 2010).
Det man går för hit för är med andra ord maten och deras unika sopp-dumplingar (soup dumplings). Ny variant för denna gång var fläsk med tryffel vilken kan rekommenderas.
Härlig avslutning på en vecka i Taiwan!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Smaskens - saknar Din Tai Fung!
Skicka en kommentar