lördag, december 24, 2011

Stans bästa italienare för juldagslunch

Lokal "Wet market" längs tvärgata till Sathon Tai Rd
Oliver kikar på fiskarna och baljan med levande paddor

Barista som jobbar från stånd på gatan

Notera den enkla prislistan och de trevliga priserna.
Drygt 5 kr för en utmärkt Cappuccino

Juldagen bjuder på fortsatt blå himmel och tillsammans med en relativt krafig vind. Krafig vind brukar vara det enda sättet att få fram en blå himmel i Peking men här i Bangkok är det ännu inte lika illa med luftföroreningarna (även om det är rätt illa med västerländska mått).
Vi tar en kort promenad till lokala "Wet market" och vid de angränsande stånden hittar vi en keramikmortel. Den är ett viktigt tillbehör för att kunna laga riktig thai-mat från grunden.
Promenaden fortsätter sedan tvärs över stora gatan (Sathon Tai Rd) in på lilla Saladaeng. Längs denna gata finns vår italienska favorit i stan, Zanotti.
Våra besök Bangkok inkluderar alltid ett besök här och sedan sist har de fått utmärkelsen "Thailands bästa restaurang 2011" (av Thailand Tatler). Den är bra men omöjligt att säga att en italiensk cusine skulle vara den bästa i Thailand...
Till exempel är Secret Garden längs Sathon Tai Rd en otroligt bra och prisvärd thai-restaurang som kommer högre upp på min topp Thailand-lista.
Stannar man i Bangkok i några dagar bör man prova båda, tänk dock på att Zanotti dock kostar som en italiensk restaurang i Europa.
Promenanden hem går längs en ny väg och vi hittar några små gränder som för oss tillbaka till smågator i Tokyo. Här hittar vi ett stånd som serverar gott kaffe till fantastiska priser, härligt att du fortfarande kan hitta små hål i väggen som dessa även i centrala Bangkok!

Inga kommentarer: