söndag, november 04, 2012

Hash run 2692 - tillbaka på Pulau Ubin mitt i Durian-säsongen

Bumboat-färd i 10 min är färdmedlet för att sig till Pulau Ubin
I år så tajmade vi Durian-säsongen perfekt och gott om folk i skogarna som skördar Durian. Verkar vara Singapores motsvarighet till svampplockning i Sverige
Solen har just gått ner och springer i sista skymningsljuset längs en av dammarna
Här är det korrekta loppet som är ca 6.4 km
Några av oss hittade dock aldrig spåret vid den enda möjliga övergången så fick en lång tur tillbaka. Sträcka ca 10.8 km
Pulau Ubin är ett trevligt utflyktsmål som bara ligger 10 min bort med bumboat från huvudön. Båten kostar S$ 2.50 varje väg och tar max 12 personer (kaptenerna är väldigt noga med det). De åker också inte det är 12 personer omboard så vill man åka direkt så får man köpa loss platserna som saknas.
Färden tar 10 min och väl på ön så vilar friden. Antalet fordon är starkt begränsat så fin ö för att hyra en cykel och ta sig runt.
Mina besök hit har dock föranletts av Hash-springningar. Det går ett lopp per år här och förra årets var riktigt kul så har sett fram emot en uppföljning. I år verkar det som vi har lyckats tajma Durian-plockningssäsong och runtom i Singapore finns det gott om folk i skogarna som letar rätt på dessa delikatesser (åtminstone enligt lokalbefolkningen). Detta verkar vara Singapores motsvarighet till svampplockning hemma i Sverige. Med den mycket karaktäristiska doften av Durian hängade i luften gav vi oss ut på kvällens springning. Fint lopp men tyvärr så lyckades några av oss inte hitta spåret vid den enda övergången av en damm. Det innebar en lång väg tillbaka till On On men gav oss å andra sidan möjlighet att dra upp farten och intressant att springa på en smal asfaltsväg omgiven av djungel i bäckmörker.

Inga kommentarer: