torsdag, maj 22, 2008

Pekinganka, du tröttar aldrig


Pekinganka på Dadong, helt klart bäst i stan


Fredagsmiddag på Dadong med besökare. Om Pekingankan är bra gjort så måste jag säga att det är en helt suverän rätt som du aldrig tröttnar på. Dadong får helt klart till den godaste rostningen på skinnet och det har även intressanta nya tillbehör som finhackad vitlök och att dofta skinnet i rent strösocker (blir riktigt gott och smälter på tungan).
Efter maten blir det en drink på Q-bars takterass. Inte lika charmigt när de nu har glasrutor mot gatan men hjälpte säkert till för att få behålla öppettiderna. Varit med om åtminstone en gång när polisen kommit förbi och stängt terassen efter klagomål från grannar i bostadshusen mittemot.
Idag var också första dagen som lillfingret åter når insidan på handen om du knyter handen till en näve. Tog drygt 7 månader från operationen att åter nå denna funktionalitet. Nu återstår lite på uträtningssidan men fortfarande räknar Dr Yanni med att jag ska nå full funktionalitet och hon är ruskigt envis.

Inga kommentarer: