tisdag, juli 08, 2008

Box (kuvert) opening OS-biljetter


Kuvertet som kan hämtas på Bank of China

Biljetterna, 1oo m final herrar och semifinal i fotboll herrar

Förutom kuvertet får du även denna bok
med två kort (inte rad i boken på engelska)


Längst bak i boken finns användbar karta med alla anläggningar
i Peking och på dess baksida information om restid mellan platser, etc.


Bank of China kontoren har öppnat egna kassor
bara för upphämtning av biljetter


Idag var det äntligen dags att ge sig iväg med passet i handen till Bank of Chinas kontor i Wangjing dit mina biljetter från lotteriet har blivit styrda. Naturligtvis har den största statliga banken fått förtroendet för detta och innan jag kunde hämta ut dem var det dags att göra en uppdatering av min personliga information.
När jag gick in i lotteriet kunde man bara anmäla förnamn och efternamn (kineser har normalt inga mellannamn). När det sedan var dags att hämta upp dem noterades att västerländska pass ofta inkluderar ett mellannamn och då stämmer informationen inte längre. Så i landet där "everything is possible and impossible" så var det bara att faxa in ändringsblankett där man fick lägga till sitt mellannamn.
Intressant var att samma blankett också erbjöd möjlighet att ändra födelsedatum (som sagt everything is possible and impossible).
Väl på banken var det inga problem, särskilda kassor har satts upp för upphämtning av biljetter. Efter legitimationskontroll får du ditt kuvert som du måste öppna på plats, godkänna innehållet, signera på särskild kupong och sedan lämna tillbaka till damen bakom kassan.

Med i paketet finns också en användbar bok som dock tyvärr är helt på kinesiska förutom texten på framsidan där det också står Official Spectator Guide.

Inga kommentarer: