måndag, juli 14, 2008

Dags för årets paddling


Start från Norra Stavsudda i år

Endast bloggförfattaren och Claes i år

Ruttval planeras innan det är dags att gå igenom Möja ström

Dagens natthamn, Stora Vånskäret i
Storö-Bockö-Lökaöns naturreservat


Nytt för i år är att Monkey fick följa med och
han uppskattade miljöombytet


Stora Vånskäret i skymningsljus, juli 2008

Soluppgång vid strax efter 04.00 på onsdagen
(japp morgonpigg med Pekingtid i kroppen)


Dags för första några dagars paddling som del av årets semester. I år blir det enbart Claes (som till vardags bor i Sao Paulo och jag som kommer iväg). Så långväga besökare i skärgården denna gång.
Vi startar från Norra Stavsudda dit du kommer rätt så kvickt med Taxi/Waxholmsbåt förutsatt att du tagit dig till Sollenkroka med bil/buss. Årets kajakar är robusta plastkajakar av märket Hassle som i den senare utgåvorna har bekvämt justerbart ryggstöd och riktigt trevlig roderstyrning.
Väderprognosen säger 6-11 m/s sydvästlig vind något som skulle visa sig vara längre än vi planerat men för första etappen passar det utmärkt och det blir en lugn tur på ca 14 km över Möjafjärden och vidare genom den smala men trevliga sundet mellan Bockö och Lökaön tills vi når Stora Vånskäret. Härliga klippor som blir perfekta för att njuta av solnedgång medan vi tillreder dagens kvällsmål med grillad marinerad kyckling och färskpotatis.
Nattsömnen störs tyvärr av en alltför nyfiken fiskmås som ger sig på snabbkaffe-paket mm. Men fördelen med att bli väckt är att du får se en magnifik soluppgång innan det åter är dags att sträcka ut sig i tältet.

Inga kommentarer: