söndag, juli 06, 2008

Taket på plats!


Roger framför stugan nu med tak!

Taket på plats och vattentäta lagret fixat (lera och halm).
Teglet kommer upp under nästa vecka


Otroligt grönt under högsommarvärmen. Utsikt över dalen
från stugan som ligger på 875 m höjd över havet


Takbjälkarna uppe och varje bjälke har
fått en lyckönskning/välsignelse.


Interiör, blir som synes högt i tak.

Rappporter från tidigare i veckan har utlovat att det taket ska vara på plats vid sommarstugan (Bie Shu). Söndagen erbjöd årets vackraste dag som var som gjord för en bilutflykt med efterföljande hike. Hiken skriver jag med om under måndagens post.
Det var glädjande att se att taket nu var på plats och att det också var torrt på jordgolvet inne i stugan. Det innebär att 27 mm regnskuren under fredagkvällen uppenbarligen inte hade lyckats ta sig igenom vattenskyddet av lera och halm. Denna blandning utgör också den enda isoleringen i originalutförandet skulle jag tro (förutom plankorna som leran vilar på). Troligen blir det att på egen hand komplettera med 45-90 mm frigolit och enkel gipsskiva på insidan för att göra huset rimligt effektivt att värma upp under höst och vår.

Nästa stora steg är nu att få teglet på plats, putsa tegelväggar på insidan, mura innerväggarna till sovrum och toalett/dusch samt få till fönster. Vi har tagit alla mått och bestämt utförande.
Fönster i Kina köps enligt två principer. Först själva fönsterkarmen som är per löpmeter och sedan kapas till i 45 graders vinkel efter kundens mått. Sedan själva glaset som du betalar per löpmeter. Enkelglas är fortfarande det som är standard men dubbelglas går att få tag i. Treglasfönster kan du glömma...

Inga kommentarer: