lördag, oktober 17, 2009

Förmiddagsfika med Roger & Björn sedan äventyr i Yokohama


Roger & Björn tar en svensk förmiddagsfika på trädäcket

Chinatown i Yokohama

Taktfast handklapp i öltältet & tyska flaggor att vinka med

Tyska blåsorkestern med lederhosen

Kollegorna och vännerna från Pekingtiden dyker upp på förmiddagsfika. Roger har varit över i tjänsten tidigare i veckan och passar på att stanna över helgen. Efter en fika och hälsa på familjen Huang som är inneboende hos oss så ger vi oss av (efter sedvanlig uppdatering av herrarnas datorkomponenter) till Yokohama. Första stopp är besök i Chinatown som är Japans största. Känns dock lite för perfekt jämfört med genuina Kina men antar att den efter 150 år i Yokohama blivit lite polerad precis som havet sliper stenarna på stranden.
Nåväl efter denna dos av kultur bär det av till en annan, ölfestival. Vi är som bekant i Oktober så vad kan passa bättre än Oktoberfest?
Naturligtvis en perfekt japansk kopia i alla detaljer. Varje sittplats vid varje långbord är inritad och när det tyska bandet drar igång med:

Ein Prosit, Ein Prosit der gemütlichkeit!
Ein Prosit, Ein Prosit, der gemütlichkeit!
Eins! Zwei! Drei! G'suffa! Prost!

Så är hela (den japanska) publiken med på noterna. Platsen för spektaklet är vid en del av gamla hamnen och i anslutning till gamla hamnmagasin som har bevarats.
En Weissbier gör dig mätt och vi bestämmer oss för att fortsätta in till stan för middag.
Cicada i stans "expat-kvarter framför andra" står på listan över ställen att besöka.
Gott, dyrt och trevligt.
Jakten på lite live-jazz något man blivit bortskämd med i Peking för oss till Grand Hyatt i Roppongi Hills. Deras bar har mycket bra litet band med sångerska. En flaska vin anses dock räcka till 6 glas (inte som förväntat 4) så beslutet att ta in en flaska istället för 3 glas visade sig bli oväntat dyrt. Tur att valet föll på Cloudy Bay från NZ.

Inga kommentarer: