onsdag, november 04, 2009

Tillbaka till Jing


Kunluns joggingkarta. Gavs inte tillfälle till jogging men
intressant att se hur stora avstånden är


Dags för ett snabbt besök tillbaka till huvudstaden (Jing). Peking hade snö i söndags (osannolikt rekord och visade sig inte oväntat att myndigheterna hade varit med och mixtrat med vädret) och man kunde fortfarande se lite rester på olika platser. Temperaturen är dock idag betydligt mer trevliga 17 grader.
Efter jobb vid fabriken (BMC) blir det ett kärt återbesök hos Alona och hennes Pilates-pass på Westin. Man får som vanligt inte en millimeter gratis men kul att se att kroppen minns en hel del fortfarande.
Avslutar sedan med återbesök på Hai Di Lao Hot Pot med ledningen för WestChina (Caroline och Stefan). Visar sig att halva gamla stan i Kashgar har rivits sedan jag var där, Hemu village i norra Xinjiang har blivit kommersiell, mm.
Kina ändras snabbt, snabbt även utanför Peking. Kul att man hunnit med att uppleva några bitar medan de fortfarande var genuina.
Landet är dock som bekant gigantisk så precis som backpackers letat nya mål inom Thailand i mer än 20 år så kommer jakten i Kina att gå vidare.

Inga kommentarer: