söndag, april 25, 2010

High Line & Meatpacking district


Steak Sandwich, klassiker på Pastis, alltid bra!

Pastis har tydlig koppling i stil & miljö med systerkrogen Balthazar

Delar av menyn på spegel, modell större

Pastis ligger nere vid Meatpacking district och
därmed ett par stenkast från High Line


High Line, nu äntligen öppen (första delen)

Som namnet antyder är tricket att komma upp till parken...


Arbetet med att expandera norrut går framåt

Oväntat stora ytor längs delar av High Line

Ultra-coola Standard Hotel, byggt över High Line

Starten på High Line, nere vid Gansevoort St


Väderprognosen verkar tyvärr stämma och det fortsätter att regna även hela dagen idag. Vi ger oss iväg mot High Line som är dagens första aktivitet. Efter en många och långa diskussioner kom äntligen fram till den briljanta idén att göra en park "uppe i luften" av denna nedlagda gamla fraktjärnväg. Sist jag var här så var den fortfarande under konstruktion men nu har första delen öppnat. Härlig känsla att promenera fritt från biltrafik och se staden lite från ovan. Gott om sittplatser inbjuder också till att ta en paus (om det inte regnar). Nere i södra delen så har den nya hotellet The Standard byggts rakt över spåret. Vid nästa besök får det bli att kika lite närmare på deras bar/restaurang. Efter att ha åter klivit ner på gatan så är vi nu mitt i Meatpacking District. Inte mycket av denna aktivitet kvar men charmiga gamla industribyggnader har istället blivit coola inredningsbutiker. Vi gör ett besök hos DVF och medan Jean provar en klänning samlas ett gäng paparazzis utanför. Visar sig att fru Beckham (Posh Spice) är på besök och tas inte oväntat om hand av DVF personligen. Vi smiter ut via en sidoentré och ger oss istället av två stenkast upp till Pastis. Trevlig bistro/café som funkar även efter sent krogbesök. Deras Steak Sandwich är en klassiker och som tidigare besökare på Balthazar känner man igen sig på även på Pastis.
Vi hinner även med lite shopping på Old Navy innan det är dags att vila och sedan byta om för årets middag!

Inga kommentarer: