En liten berättelse om 4 år i Peking och hur vardagen på plats kan gestalta sig. Samt en sväng till Tokyo, en sommar i Europa & Nordamerika, ett längre äventyr i Singapore och en flytt till Kalifornien.
söndag, april 25, 2010
Per Se meny i bilder 26 april 2010
Kvällens meny, 26 april 2010
Börjar som alltid med en liten Amuse-Bouche
Amuse-Bouche nummer 2, ännu en nivå högre
"OYSTERS AND PEARLS"
"Sabayon" of Pearl Tapioca with
Island Creek Oysters and Sterling White Sturegeon Caviar.
Detta är första rätten på menyn.
"TORCHON" OF ÉLEVAGES PÉRIGORD MOULARD DUCK FOIE GRAS
Grilled Asparagus, Shaved White Strawberries, Green Almonds
and Aged Balsamic Vinegar "Pâte de Fruit" with Toasted Brioche
Bästa anklevern på mycket länge. Kostar USD 40 extra
SAUTÉED FILLET OF ATLANTIC HALIBUT
Oregon Morel Mushrooms, Garlic Scapes and Potato Confit
with Picked Mustard Seed Vinaigrette
(murklorna till är mycket bra)
BUTTER POACHED NOVA SCOTIA LOBSTER
Rhubard Compote, Celery Branch, Sunchockes and Watercress
with Pink Peppercorn Mousse (trevligt med rabarber-kompott till)
Ytterligare en Amuse-Bouche
Halvflaska mycket bra Amarone
Vattnet från Catskill Mountain. Mao NY kranvatten,
lätt kolsyrat via svenskt koncept.
Smöret är alltid viktigt. Detta från lokal farm som bara
producerar för per se & french laundry
FOUR STORY HILL FARM'S RABBIT "PORCHETTA"
Anson Mills' Polenta, Pickled Green Tomatoes, and Swiss Chard with Rabbit Jus
HERB ROASTED RIB-EYE OF MARCHO FARMS' VEAL
Violet Artichokes, Glazed Carrots, Cauliflower
Florettes and Parsley Shoots with Gremolata
"CATSKILL"
Slow roasted beets, English Walnuts, Compressed Honey
Crisp Apple and Garden Chervil with Red Beet Essence
MANGO SORBET
Rice Pudding and Rice Wafer with Whipped Jasmine Tea
"SWISS ROLL"
Chocolate "Roulade," Manjari Chocolate "Crémeux"
and Chocolate-Covered Banana with "Glace à la Crème Fraîche"
(Jag valde denna)
ICED RASPBERRY PARFAIT
Macerated Pudwill Farm's Raspberries and Hazelnut Mousse
with Raspberry Sorbet
(Jean valde denna)
"MIGNARDISES" (början på chokladbitarna)
"MIGNARDISES" (fortsättningen)
Och naturligtvis påsen med kakor med sig hem
Avslutar med besök i köket. Vi hade tidiga sittningen så fortfarande full fart
Här är menyn och rätterna i bilder för de som vill ha mer detaljer. Notera att menyn byts varje dag. Kan varmt rekommenderas om ni har vägarna förbi NY. Förbokning krävs dock.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar