onsdag, oktober 27, 2010

Årlig brandövning på jobbet


Dagis hade besök av brandkåren för utbildning i aug.
Imponerande att 1.5 år gamla barn får lära sig släcka bränder...


Idag var det dags för årets andra brandövning på jobbet. Förberedelserna är på japanskt sätt så detaljerade att det hela blir lite löjligt. Detaljerad information om den (den börjar alltid 15.00) har gått ut i olika mejl sedan ett par veckor. Nytt för i år att vårt våningsplan också ska ta med sig överlevnadsväskan som varje medarbetare har under sitt skrivbord. Utrymmningen sker vånings plan för våningsplan (man vill ju inte ha trängsel i trappen men även om främsta skälet säkert är att det ska bli enklare att räkna hur många som kommer ut genom evakueringsdörrarna på baksidan).
Nytt för i år var också att se hur många som helt struntar i att delta. Noterar att säkerligen minst 10% helt skippar att delta och lugnt jobbar vidare vid sina skrivbord.
1 h efter att övningen är slutförd så kommer mejl där övningsledningen stolt annonserar att över 1000 personer har deltagit.
Kul att de var nöjda även men man kan fråga sig varför man inte övar lite mer realistiskt med strömbortfall, diskorök, mm...

Inga kommentarer: