En liten berättelse om 4 år i Peking och hur vardagen på plats kan gestalta sig. Samt en sväng till Tokyo, en sommar i Europa & Nordamerika, ett längre äventyr i Singapore och en flytt till Kalifornien.
lördag, oktober 09, 2010
Ishigaki beef, världens bästa?
Logo för Ishigaki beef
Reklam för Ishigaki beefs butik
Mycket goda köttbitar uppradade. Vad är skillnaden frågar vi?
Denna är Grand cru svarar butiksföreståndaren kvickt och pekar på den dyraste
300gram Ishigaki uppfödd Wagyu kött. Kostar 7700 Yen (635 kr)
Grillning på vår lilla habashi-grill som vi hyrt av ägarna till stället vi bor på.
Notera flammorna som slår upp från fettet
Vi fick japanska tomtebloss av ägarna som naturligtvis testas
En av dagens aktiviteter är att handla Ishigaki beef som anses av många vara den bästa Wagyu-biffen som går att få tag på. Vi besöker deras egen butik och har intressant konversation med personalen och går därifrån med rejält med kött men även ett rejält uttag ur semesterkassan...
Förutom biff har vi köpt grovmalen köttfärs och yakiniku-strimlade kött (typ svensk lövbiff).
Senare på kvällen grillar vi på kolgrill de första stekarna och det är verkligen himmelsgott. Grillning drygt 30 sekunder på varje sida och serva med lite Ishigaki havssalt som du strör med fingrarna.
Måste upplevas!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar