söndag, januari 14, 2007

Äntligen internet, jagar byggmaterial


Leroy Merlin i Peking ligger vid syvästra delen av
fjärde ringvägen och är stort.


09.30 kommer äntligen internet bokstavligen in genom dörren. Denna gång i form av en kines som ska installera ett ADSL-modem då jag som tidigare nämt totalt gett upp på Management inom Palm Springs. Nåväl nu finns det Alactel ADSL-modem i väggen, användarnamn och lösenord fungerar på första försöket och det finns ett nummer att ringa för support, fantastiskt!

Efter att ha firat detta så möter jag upp Roger så vi kan ge oss ut på byggmaterialjakt. Första stopp är B&Q som ligger strax norr om femte ring. Här finns det mesta inklusive ett mycket stort verktygsutbud för löjligt låga priser men en viktig detalj saknas, isolering!
Japp ni läste rätt, i ett stad som har vinter ett antal månader om året och däremellan kall höst och stormig vår så är det en gåta att detta inte finns.

Nästa stopp blir Leroy Merlin som ligger alldeles innanför fjärde ring i sydvästra hörnet. Denna taxiresa är på 39 km och passerar 100 RMB strecket på taxametern.

Här är det 100% lokalkineser och priserna är markant lägre. Vi hittar här också isolering i form av frigolitskivor, hurra!

Ett litet axplock:
Frigolitskiva 1200x600x50 --> 9,50 kr
Gipskiva 3000x1200x12 --> 35 kr
Eldosa för installation --> 40 öre

Dessa priser kan sedan antagligen prutas betydligt vid volymköp...

Avslutar dagen med Hatsumi som onekligen är en av stans bästa japanska restauranger. Tyvärr har den senaste året blivit så populär att man ofta behöver boka bord innan.

Inga kommentarer: