lördag, januari 13, 2007

Skridskodag på kärnis


Fredrik, Mats och Bosse var dagens gäng

Ming-reservoaren, en av de större runt stan

En öppen råk finns än så länge men kärnis fram till kanten

Fika längs strandkanten

Bosse har med sig överraskning, svensk ärtsoppa!

Färdspår, råken gjorde att vi missade nedre delen men
trots det blev det 9 km


Fin vinterdag i Peking med lite vind, sol och bara lite soldis. Fredrik hämtar upp vid Lejonet på Palm Springs och vi kör ut till Ming-gravarna och den intilliggande reservoaren. Åkte här även förra året den sjunde januari men isen var snäppet bättre i år.

Kul att se fiskar och fiskenät genom isen samt skärmflygare ovanför dig. (Berget öster om reservoaren är det mest populära stället runt stan för skärmflygning).

Första överraskningen blir vid fikastoppet när Bosse tar upp en termos fylld med svensk ärtsoppa (kronans) som värmer gott medan du blickar ut över sjön från fikastället just nedanför en rejäl golfbunker (Ming-gravarna har även en populär golfbana).

Andra överraskningen är när vi åkt klart och ska ta bilen hem. Då kommer 10-tal jeepar med kinesiska yngre män som åker till strandkanten för att sedan åka ut del av isen och "sladda lite".

Avslutar med köttbit med potatismos på Alameda tillsammans med Bosse. Vår skridskoutstyrsel inklusive pikar väcker en del uppmärksamhet bland övriga gäster...

Inga kommentarer: