lördag, december 22, 2007

Fantastisk skiddag i Wanlong


Toppen ligger på 2110,3 m (noga med 3 dm av någon anledning)

Toppstugan på 2110,3 m med Kinas dyraste varm choklad?
26 RMB koppen


Nils och bloggförfattare på väg upp i liften

Övningsbacken med rullband istället för lift...

Skönt gung på Nashville, Lucky Street

Idag bör det vara årets kortaste dag men känns inte som det då du njuter av blå smogfri himmel när du kliver ut genom hotelldörren i Wanlong. Promenerar 300 m till uthyrningen och hämtar upp utrustningen. Pjäxor med storlek 44 (280) är märkta 46 med stora siffror så tar ett tag hitta rätt då uthyrningen följer de stora sifforna medan mina fötter följer pjäxorna...
Anläggningen har som brukligt vuxit till sig lite från tidigare säsong och nytt för i år är bland annat en ny fyrstolslift och två nya nedfarter.
Det är befriande folktomt, max 30 västerlänningar varav vi är 10 och kanske 200 kineser i backen. De som har tagit sig så här långt bort från stan och så här högt är helt OK skidåkare så det flyter på riktigt bra.
Backarna som helt baserar sig på konstsnö är placerade i norr så det dröjer fram till 10-tiden innan solen börjar lysa upp dem. Temperaturen ligger på kanske minus 5-6 grader på toppen men vinden gör att köldfaktorn blir betydligt större.
Dock finns toppstuga i timmer att värma sig i. Vi slutar åka vid fyra och sitter i bussen tillbaka vid fem. Det visar sig att vi har bra flyt genom gränsen till Peking och lyckas undvika kilometer-köerna med lastbilar som väntar på att få komma in. Så efter stopp i Shunyi kan vi hoppa av bussen vid Nashville och ta ett par försenade after-ski öl vid klockan tio. Skidresan kan summeras och betyget blir klart godkänt, Wanlong kommer med stor sannolikhet att besökas på nytt.

Inga kommentarer: