söndag, augusti 31, 2008

Changbaishan etapp 2


Roger på promenad genom björkskogen mot fallet

Utsikt ner över dalen (norrut), vårt hotell bakgrunden med grönt tak

Vattenfallet som avleder vattnet från kratersjön, imponerande fallhöjd på 68m

Stativet var med så blev en inspirationsbild


Område med varma källor, temperaturen mellan
62-82 grader när den bubblar upp


Väcks av reception som meddelar att hotellfrukost slutar man att servera kl o8.00 på en söndag och nu är kl 08.00 så ni bör komma ner om ni önskar äta något. Hårda bud med andra ord på detta turisthotell.
Igår var varmvattnet avstängt och tydligen verkar reparationen att ta tid för fungerar fortfarande inte idag på morgonen. Detta var i och för sig ganska förväntat så vi hade provat de varma källorna igår innan vi gick och la oss, vilket visade sig vara ett klokt val.

Efter frukost bär det av 2,5 km upp längs dalgången till vattenfallet som är avrinningen från Tian Shi. Strax innan vattenfallet finns ett område med termisk aktivitet och den klassiska sticka doften av svavel gör sig påmind. Detta är källan till vattnet som vi bade i under gårdagen som forslas ner i pipeline via tyngdlagen.
Tyvärr ligger molnen som ett lock idag och regnet hänger i luften så ingen direkt utsikt därför gör det inte så mycket att trappen upp ovanför vattenfallet är avstängd.
Efter en hotellkaffe som kostar osannolika 40 RMB koppen och inte smakar bättre än en Gevalia hemma så är det dags att kalla på chauffören för att köra oss drygt 4h timmar tillbaka till Yanji.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Super flot billede du fik lavet med stativ og vand. :-)

Unknown sa...

Kan du for øvrigt ikke åbne op for at man kan kommentere med navn/url og email? Jeg har godt nok en gmail account, men har ingen blogger account fordi jeg selv hoster min blogs HP ;-)