fredag, augusti 29, 2008

Från topp till dal (ravin)


En sista blick mot Nordkorea från kraterkanten innan det är dags att gå ner

Skog får dig att förflyttas till Sverige med frisk skogsdoft

Imponerande klippformationer har vittrat fram i denna ravin

En björk och en tall nära varandra blir i Kina naturligtvis något romantiskt


På väg mot nästa del, norra porten

Det visar sig att myndigheterna har satsat på sevärdheterna som du når från västra porten så på vägen tillbaka och efter att du har lämnat Tundra-bältet så öppnar sig en imponerande ravin. Den är enligt skyltarna, 70 km lång, 200 m bred och 100 m djup. Som alltid i turistparker i Kina så är det plankvägar som gäller. Otroligt bekvämt men lite annorlunda att vandra någon kilometer i skog som får dig att tro att du är i Sverige medan du liksom svävar fram ca en halvmeter över marken.
Ravinen och framförallt sidorna med klippformationerna som har lämnats kvar är mycket vackra. Inte sett något liknande sedan jag var i Xinjiang-provinsen och gränsen mot Kazakhstan.
På ett ställe längs plankvägen hittar du ett gäng med kärlekshänglås och röda band. Det visar sig vara en björk och en tall som delar samma bas och naturligtvis görs tolkningen att de har förälskat sig i varandra...
Tiden i denna del av parken är över och nu är det 2,5h i bil igen för att ta sig till norra Entré och därefter bli körd in till hotellet som ligger inne i parken.

Inga kommentarer: