lördag, november 15, 2008

Dags för ö-livet, Koh Lanta


Jean, glad att få åka ut i Thailändska skärgården

Vår mycket vänliga kapten går igenom Koh Lanta med Jean

Efter 50 min så dyker vårt hem för ett vecka upp längs
en sluttning på sydvästra delen av ön


Flytbrygga som verkligen gör skäl för namnet,
den rör sig med vågorna som en orm


Del av vår villa (nummer 807) på Pimalai Resort

Tidig morgon för att ta morgonplanet till Bangkok och efter en kort väntan vidare till Krabi. Här väntar en fräsch Toyota buss på oss för att ta oss 50 min ner till bryggan på fastlandet mittemot norra ön i det som bildar Koh Lanta.
Längs färden visas en DVD på en stor 17 tums skärm i taket som hälsar oss välkomna, förklarar resan och ger ett smakprov på vad stället kan erbjuda. Klart imponerande!
Vid bryggan finns det en väntrum med luftkonditionering och toaletter (lite väntrummet vid piren av Peninsula-känsla). Båten ligger dock redan på plats för att ta oss de sista 50 min till vårt hem för den närmaste veckan.
Stället heter Pimalai och är en privat resort på sydvästra delen av ön Koh Lanta. Första villan var inte vad vi hade förväntat oss men med hjälp av tydlig feedback från min kära hustru och lite name-dropping (då vi lärde känna GM på Dhara Dhevi som i sin tur känner GM på Pimalai) så blev det snabbt ett byte till en villa som var vad vi hade tänkt oss.
Efter att ha vilat upp oss lite är det dags att promenera ner till stranden för att äta deras fisk och skaldjursbuffé till middag (när du bor vid havet är det svårt att inte välja lokala råvaror...).

Härligt att åter vara vid havet!

Inga kommentarer: