fredag, november 28, 2008

Thanksgiving dinner


Kalkonen redo att skäras upp

Hungriga gäster tar del av matbuffén

Gratäng på majs, ost (västerbotten) och ägg

Gäster till bords

Idag är det dags att äta årets stora middag. Innan det är dags att sätta in kalkonen i ugnen hinner vi med en sväng till blomstermarknaden söder om Lufthansa center och införskaffar några trevliga blomsterarrangemang. Fortfarande otroligt billigt för fina blomsteruppsättningar (25-60kr) så kul att det går att unna sig färska blommor ofta i den annars mycket torra Beijing-vintern.
Gäster anländer från strax efter kl 15.00 och först är inte oväntat Roger. Mingeldrycken är julmust (stor succé) och glögg. Vid strax efter kl 16 anländer Karolina från Sverige med årets glögg hemma sägs det (Blossa blåbärsglögg) samt Vörtbröd och extra julmust. Kalkonen visar sig dock ta tid på sig (4,5h) så dröjer till kl 18 innan vi kan sätta oss till bords. Mitt speciella bidrag, potatismos med mycket grädde,smör och havssalt samt smaksatt med tryffelsalt & tryffelolja visade sig bli populärt.
Efter all den goda maten erbjöds naturligtvis kaffe och olika hemgjorda desserter.

Inga kommentarer: