lördag, augusti 27, 2005

Heldagsutflykt till Vindistrikt och beskedlig forsränning, BMC 10 år

Caroline har på min begäran/tips satt ihop ett paket som innehåller besök på en referensvingård inklusive vandring bland druvstockarna och vinprovning samt lunch på vingård med avslutande forspaddling som option.
Denna dags var det dags att själv testa paketet som visade sig vara mycket bra. Med 3 kollegor från Sony Ericsson och en tjej från Hong Kong drog vi iväg vid 08.15 på morgonen. an dit tog närmare 2h och vi passaerade bland annat muren vid Badaling (närmaste stället från Peking) innan vi kom fram till denna referensvingård i byggd till 100% enligt franska anvisningar och ritat av fransk arkitekt. Vinstockarna planterades 2000 och man har sedan förra året börjat kunna skörda riktigt hyggligt vin. Druvornas som odlas är Chardonnay, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och någon specialsort. Vi avslutar med vinprovning i den mycket fräscha fabriken där vi även kan köpa flaskor direkt från lagringstankarna!
Lunchen tar vi på en annan större vingård som ligger mycket vackert med utsikt mot en större damm.
Det visar att samma damm senare spelar en nyckelroll för den avslutande forsränningen. Ty denna startar direkt vid utloppet från kraftverket och där vattenflödet är ganska beskedligt. Lagom till forsränningen ska starta så råkar dock kraftverket öppna portarna lite extra under några minuter så vattnet stiger och kan få iväg oss. Vi är säkert 50 båtar med 2-3 kineser i varje som drar iväg ca 10 km ner längst floden. Vattnet håller ljuva 27 grader och det är riktigt avkopplande att glida fram längs botten av en mycket kuperad dalgång.

Hemma igen vid 20.00 och direkt iväg på middag på vattenhjulet med bland annat Björn W som är på besök igen i Peking. Fortsätter till Big Easy där denna kväll Jaquie råkar få ett svimanfall och ramlar av scenen mitt i första setet. Minst sagt oväntat. Avslutar med lite drinkar på Suzi Wongs uteverandra som trevligt nog har börjat med inträde för alla, 30 RMB och skippat diskrimineringen av killar 50 RMB och tjejer gratis som tidigare rådde.

Inga kommentarer: