fredag, juni 02, 2006

Mot högre höjder i Qinghai


Xining från hotellrummet. Såg typiskt Peking-disigt ut
men sedan så tog det sig.



Hotellrummet erbjöd syrgas på burk för den som önskar.


Rebecka, vår guide på resan. Hon arbetar i vanliga fall för Shell
men arbetar extra som guide på helgerna för att se landet billigt
och träffa västerlänningar. Hade nyligen gjort en tur till
Yulin som lät intressant.


Får smidigt flygbiljetter levererade med bud til jobbet och kan betala med kontanter. Lite lustigt att bäst service och bra priser har Marina på Kina-resors svenska kontor. Tydligen blev ju grundaren av Kina-resor belönad hemma här om veckan och det kan som kund bara hålla med om att det var rättvist.

Anländer vid 17.00 till flygplatsen och noterar att det är CZ (mao China Southern Airlines) som gäller. Så det är bara att knata över till terminal 1 (börjar lära mig nu att terminal 1 = CZ, allt annat inkl. internationellt är terminal 2). Dock så öppnar nya terminalen nästa år och då ska Pekings flygplats klara av det smått ofattbara antalet, 600 miljoner passagerare om året. Som om Arlanda skulle klara hela Stockholm varje dag...
Resan arrangeras av China Culture Club och det är första gången jag åker med dem. Kände att det var lite "expat-hustru varning" på denna resa men visar sig att vi blir ett blandat gäng på 15 personer plus vår guide, Rebecka.
Vid 20.30 landar vi i närheten av provinshuvudstaden Xining, som även kallas Kinas sommarstad (Vårstaden är ju redan upptagen av Kunming). Anledningen till detta är nog i huvudsak höjden som gör klimaten angenämt under sommaren. Xining ligger nämligen på knappt 2200 m höjd.

Inga kommentarer: