torsdag, juni 07, 2007

54 liter för 238kr


Utblick, Mutianyu, april 2007

Med bil så får du ett antal otroliga frihetsgrader och förutom de givna så har jag oerhört mycket senaste veckan uppskattat att kunna ringa ostört, lyssna på musik som jag själv har valt, lyssna på radio jag själv har valt samt kunna kontrollera temperaturen till önskad nivå.

Bil har naturligtvis också en del nackdelar som att den tex. behöver tankas. Så svängde in på macken och bad om full tank. 54 liter för 238 kr kändes dock helt OK :-)
Mindre OK är att ABS-lampan har börjat blinka lite varje dag. Starta om hjälper initialt men snart tänds den igen. Nu är inte ABS direkt en akut funktion i Peking där hastigheten sällan överstiger 45 km/h och det i princip aldrig regnar. Men betalar du västerländska priser för en hyrbil så måste naturligtvis prylarna funka (eller så får de utgå rabatt).
Leo (min biluthyrare) har dock lovat att hämta upp bilen på lördag morgon och fixa problemet. Med lite tur så ingår förutom fixen även en biltvätt så att den är fin inför söndagens husletar-jakt...

För övrigt har man återigen spärrat blogspot. Oklart varför, Presidenten är ju på i Europa inklusive Sverige för att kika på Götheborg men kanske är utfallet av jordbävningen i Yunnan inte till belåtenhet...

Inga kommentarer: