söndag, juni 10, 2007

Bie Shu jaktdag nummer 1


Söndagsutflykten på ca 25 mil gick norrut.
Där det står "house" ligger ursprungliga objektet

Mr Suns första tomt. Typisk soptippskänsla bredvid
vägen och platt platt platt

Mr Suns objekt nummer 2. Ligger bättre till men nära mycket
trafikerad väg och moderna kinesiska courtyards saknar tyvärr all charm


Att svänga av in på S310 är en härlig upplevelse.
Dramatiska vyer, fin asfalt och absolut ingen trafik


En bit in på vägen (waypoint 83 på kartan)hittar vi sedan
detta objekt vid en vacker dalgång med en bäck till vänster
om vägen. Alla bilder tagna med nya Nikon 10,5mm fisheye
så blir lite annorlunda vinklar

Som ni kanske har märkt har det varit lite tyst kring sommarstugeplanerna. Efter att det ursprunliga objektet fallerade har vi nu slickat såren en tid samt löst andra viktiga delaktiviteter som bil och körkort.
Idag var det då äntligen dags för jaktdag nummer 1. Färden går norrut för att inspektera två olika hus som Mr Sun har föreslagit. Mr Sun minns ni kanske som även av två möjliga byggherrar för projektet.
Hus 1 ligger på hans egen mark och visar sig inte vara mer än början till en grund väldigt nära vägen men också nära ett litet plantage. Tyvärr ligger detta hus på ca 85 m över havet så mer eller mindre på slätten och därför skoningslöst utsatt för Pekinghettan. Bara en dryg kilometer ifrån huset ligger en mycket fin dalgång men det kan inte väga upp helhetsintrycket.
Nästa ställe är på drygt 310 m höjd och ligger längs med den vältrafikerade riksvägen 111. Här visar det sig vara Mr Suns syster som bygger radhus i kinesisk stil som ersättning åt bybor som drivs bort när vägen ska breddas. Just närheten till vägen (förutom att hamna mitt i en kinesby som inte är direkt definitionen på lugn och ro) gör att även denna går bort.
Vi forsätter sedan ytterligare norrut innan vi kan ta in på S310 som är en helt fantastiskt vacker väg som slingrar sig fram högt över omgivande dalar.
Här hittar vi också det bästa objektet på dagens resa genom att helt enkelt stanna där det ser bra ut och prata med lokala byborna.
Fortsätter hela varvet runt så att vi kommer tillbaka via Miyun. Noterar att betalmotorvägen som ska gå hela vägen till Chengde mot slutet av 2008 redan har nått Miyun.
Detta gör att även områden kring Simatai nu kommer in räckhåll för kravet <2h style="font-style: italic;">Peking.

Inga kommentarer: