onsdag, juni 13, 2007

Bie Shu jaktkväll nummer 2


Dagens kvällstur med start i Wangjing och målgång vid Palm Springs.
Som synes hittade vi en betydligt rakare och snabbare hemväg


Caroline i samspråk med lokala handelsmannen i Changyucheng

Utsikt från gamla templet i riktning söderut. Notera att bilden är
tagen på 860 m höjd så det är rejäla toppar i omgivningen. I förgrunden
en gammal skola som tyvärr inte går att hyra (enligt första indikation)


Idag var det dags för nästa utflykt och denna kväll styr vi mot nordväst. Caroline är inte helt säker på vägen så det blir många stopp för att fråga om råd. På kritiska ställen hoppar hon ut ur bilen för att prata med mestadels kortspelande äldre herrar med en cigarett i munnen. Anledningen till detta är att Pekingbor är kända för att medvetet (ibland) ge felaktiga vägbeskrivningar till turister/icke lokalbor...
Nåväl en av våra felkörningar ger oss möjlighet att köpa på oss färska bigarråer :-)
Jag oroar mig för att det är för platt men efter 1,5 h så börjar vi klättra rejält. Vips så står höjdmätaren på 929 m när vi kör över ett pass och in i nästa dal där vi hittar byn Changyucheng som är medvetet byggd vid denna strategiska port i muren för mer än 600 år sedan. Byn ligger på drygt 840 m och det är härligt friskt och tyst när du kliver ur bilen.
Caroline börjar den sedvanliga rutinen med att samla in fakta, känna av läget och förmedla vårt budskap. Vår kontaktperson är byns handelsman och med tanke på byns läge så besöks denna av garanterat alla bybor.
Med stöd av GPS så hittar vi en bydligt snabbare väg tillbaka och byn till AlamedaSanlitun tar 1,5h dörr till dörr, Sweet!

Tar en välbehövlig middag och kommer i samspråk med Vivi som släpper "bomben" att hon säljer av sin del av Alameda och flyttar till Europa.

Inga kommentarer: