söndag, juni 24, 2007

Bie Shu jaktdag nummer 5 (bergsetappen)


Utsikt från norr ner mot Changyucheng. Byns läge som strategiskt
lås och handelsplats är lätt att inse från denna vy


En portarna som fortfarande här huvudentré till delar av byn.
Notera den inte alltför snygga placeringen av elstolpen på muren
men notera särskilt den publika "Hesa Fredrik" på samma stolpe.
Du vill inte höra denna dra igång en söndag morgon kl 06.00.

Utsikt över byn från ett av husen. Notera porten bakgrunden
Ett av husen nere i bykärnan var tillgänligt för omedelbart tillträde


Charmig trädgård och rejäla hus. Favoritobjektet så här långt!

Huset nere i byn. På baksidan finns mindre trädgård med
ett kastanjträd och utsikt över muren. Notera närheten till
hyresvärdens hus som skymtar till höger i bild

Idag var det dags att återse bergen och byn Changyucheng (CYC) som upptäckte för en dryg vecka sedan. Lokala kontakten har nu spridit budskapet och det är dags att åka upp och titta på tre olika objekt. På vägen upp så åker vi igenom lokalt värmeåskväder som fräschar upp den redan fina bergsluften ytterligare.
Vår lokala kontakt visar sig inte ännu ätit lunch när vi anländer så vi upptäcker reservoaren medan vi väntar. Väldigt liten med idylliskt placerad och gott om lokalbor som sitter och metar längs strandkanten.
Första huset inne i byn är litet men charmigt. I vanlig ordning används varje gnutta ledig jord till att plantera grönsaker (gräsmattor är okänt begrepp utanför kommunala parker). Det går dock lätt att bygga till med ytterligare ett hus och kommunalt vatten & avlopp finns vid tomtgränsen(!). Liten nackdel är den omedelbara närheten till grannar inklusive hyresvärden som bor i grannhuset.
En 5 minuters promenad högre upp tar dig till några störra muromgärdade gårdar och här hittar du favoritobjektet så här långt med rejäla hus och mycket charmig & lummig trädgård. Det finns även möjlighet att hyra ett mindre fristående hus 50 m längre bort som komplement om du har många gäster.
Sista huset för dagen ligger en bit söderut tillbaka mot Peking i grannbyn. Rejält med yta här men också på platt odlingsmark utanför byn (torsk på affär & restaurang) och väl nära vägen.

Vi provar ny väg tillbaka som går först norrut för att följa den naturliga ravinen ut ur bergskedjan. En klart sevärd väg som tar dig rakt ner från 750 m till 50 m i ett svep, kul och vackert! Dagens färd slutar på dryg 20 mil och firas med kantonesisk middag.

Inga kommentarer: