lördag, december 13, 2008

Tempel med fokus på barn(födsel)


Gott om besökare utanför Suitengu Shrine

Dra i repen som kallas Suzu_no_o
så det ringer i klockorna


Team Lundgren efter att ha gjort ritualen

Lite instruktioner kring graviditetsbältet
som repet också kallas


Instruktioner hur du bältet kan bäras runt kroppen

Tokyo har gott om tempel (kallas Shrine på japanska) och naturligtvis är ett av dem dedikerade till mödrar och barn. Det heter Suitengu Shrine och hit går man för att be för att bli gravid, hit går man när man är gravid för att be om en okomplicerad förlossning, hit går man efter att barnet är fött för att tacka och köpa en liten box där man sparar en bit av navelsträngen.
Med Tokyos ansenliga befolkning finns här på en lördag eftermiddag folk från alla dessa kategorier. Vi får förklarat att för oss är rekommenderat att gå fram till klockorna, bocka, be, dra i snöret så du ringer i dem, bocka två gånger, klappa händerna två gånger och avsluta med att bocak igen.
Enligt tradition användes repen du drar i (gjorda av tunnt bomullstyg) runt magen på gravida kvinnor för att ta med sig lyckan.
Sålunda kan du införskaffa din egen version och sedan knyta runt magen som ett graviditetsbälte. Vi väljer att följa traditionen och införskaffar vårt eget bälte denna dag som hemma i Sverige är Lucia (en tradition möter en annan denna dag i Tokyo).

Inga kommentarer: