lördag, december 27, 2008

Toa på plats, golv i sovrummet


Kinesiska körsbär? som torkat på kvist i kylan. De har lite sötpotatis smak

Som ett salsgolv! Äntligen är laminantgolvet på plats i sovrummet

Byn första toastol installerad!

Handfats-möbel på plats och något oväntat en extra slask med okänd funktion...

Dags för årets sista besök vid sommarstugan för att se hur projektet fortskrider. Golvet i sovrummet är på plats och oväntat snyggt lagt. Bättre än jag sätt i de flesta lägenheter och villor inne i stan.
Fortsätter vi till badrummet så har vi nu äntligen fått en toalettstol installerad. Känns som garanterat den första i byn av västerländsk modell...
Vänder vi oss om noterar vi att handfats-möbeln är på plats med avloppet inkopplat och vid dess sida något oväntat en separat slask i porslin på fötter.
Funktionen är skrivande stund inte klar men kommer säkert till sin användning.
Avslutar med att kika lite på köket där de extra eluttagen är på väg att installeras.
Planen är att möbeltransporten ska ske efter trettonhelgen och det verkar inte längre helt omöjligt :-)
På vägen ner till bilen så passerar vi förbi bonden och hans fars hus där vi bjuds på kinesiska körsbär? som torkar på kvist utanför huset. Vår chaufför Wu Gang får också skinnet från en nyligen fångad mård? som han tänkte göra en varm pälskrage av.
Med på dagens inspektionsrunda var Nils & Monika som varken sett stugan eller Commune by the Wall-komplexet. Så utflyktens sista stopp blir en sväng dit för att äta lunch. Tyvärr var det som jag mindes från tidigare besök. Mat och service matchar inte på långa vägar de priser de tar. Miljön är det dock fortfarande inget fel på. Tipset från sist att gå ihop 6-8 personer och hyra ett helt hus och ta med egna råvaror för matlagning i husens kök är det vinnande alternativet. Om man vill åka dit gäller det numera att hålla utkik efter avfart 20 på Badaling Express (var tidigare 16 men diverse nya vägar inför OS har lett till att avfarten numera heter 20).

Inga kommentarer: