En liten berättelse om 4 år i Peking och hur vardagen på plats kan gestalta sig. Samt en sväng till Tokyo, en sommar i Europa & Nordamerika, ett längre äventyr i Singapore och en flytt till Kalifornien.
tisdag, januari 27, 2009
Dumplings det självklara valet på nyår
Arbetsplatsen redo, ingredienser och redskap på plats
En klick fyllning på en bit utkavlad deg, blöt kanten med vatten för att försegla
Några färdiga alster redo för frysen eller kastrullen
Färska dumlings blir klara på nolltid (indikeras av att de flyter upp till ytan)
Serveras omedelbart efter tillagning i djup skål,
tillsätt soja, hackad vitlök, mm. efter behov
Dumplings till nyåret är som julskinka till jul för svenskar. Det blir ingen riktig nyår/jul utan dem.
Dessutom ska det precis som hemma göras själv (inte färdiglagad). Vi gjorde våra igår förmiddag och måste säga att det är riktigt avkopplande att pyssla ihop dessa små knyten.
De smakar också förträffligt och går att göra i oändligt många smak-kombinationer.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar