fredag, juli 03, 2009

Barnvakt firas med bästa Yakitori hittills!


Ägarparet har haft denna restaurang i mer än 35 år

Kycklingspetten är de bästa jag ätit

Vy över den mycket lilla baren, trångt men gemytligt

Videoklipp som visar ägaren i full action. Onekligen mycket färsk kyckling!

En snutt från TV-serien Anthony Bourdain No Reservations där Toriki är med

Fredag kväll och arbetsveckan är slut. Idag var det workshop med kollegor från Lund och Sony fram till 19.30. Vi hade schemalagt 17.00-19.00 sedan två veckor tillbaka. Mycket lätt att det kan bli sena kvällar här för att få alla bitar på plats.
I vilket fall, vid strax innan 20.00 kan jag möta upp Jean på stationen Oimachi (halvvägs hem) där vi byter till Tokyu Oimachi-linjen och åker till stationen Hatanodai. Efter att promenerat längs perrongen mot nordöst så kommer du fram till en liten gata med järnvägsövergång med bommar. Korsa denna och sedan ytterligare runt 75 m in bland små gränder och du är framme vid den lilla Yakitori-restaurangen, Toriki.
Vi lyckas få två platser i baren och har turen att en av stamgästerna är bra på engelska och kan hjälpa till med översättningen.
Under tre timmar så äter vi igen det mesta av vad han kan erbjuda (utom levern som tyvärr är slut). Det enda köttet som erbjuds är kyckling och den styckas in för varje beställning och grillas sedan direkt på grillen vid vid sidan om barnen.
Mycket gott och trevligt, det kommer garanterat att bli återbesök!
Vi hinner lagom hem till strax innan midnatt för att kolla hur det har gått för Oliver med barnvakt för första gången. Inte oväntat har han inte sovit något under kvällen (ny person att lära känna) men övrigt har det gått fint så förhoppningvis kan det bli fler kvällar med barnvakt framöver.

Inga kommentarer: