söndag, juli 05, 2009

Nytt armband & återbesök på Super Viva Home


Munkar på löpande band

Glasering är sista momentet

Jean & Oliver utanför favoriten, Krispy Kreme, Shinjuku

Super Viva Home, en av Tokyos större bygg-varuhus
(men även mycket annat)
, Toyosu (Yurakucho-linjen)

Läderarmband och fuktigt klimat tar med tiden ut sin rätt och det är dags att byta armband på min klocka efter drygt ett år. Fördelen med en stad som Tokyo är att det verkligen finns allt här. Så ca 200m öster om Shinjuku station så finns det ett klockvaruhus i 6 våningar. På våning 5 finns en utmärkt butik med fokus på armband. Det tar dem ca 10 min att montera och klockan är åter som ny, smidigt och oväntat billigt.
Dagens andra punkt på programmet är att promenera förbi Krispy Kreme. Fantastiskt goda munkar och då det inte oväntat är kö så använder de det utmärkta tricket att ge en gratis färsk varm munk till dig medan du väntar!
Mätta och belåta ger vi oss sedan tvärs igenom staden på Yurakucho-linjen till stationen Toyosu varifrån det är en kort promenad till Super Viva Home. Det är ett allt i allo stället för det mesta. Förutom sopsorteringskärl (ett måste i det här landet) blev det även reglar, plank och en cirkelsåg för ett kommande projekt; bygga trädäck på baksidan av huset.
Det behövs av flera skäl inklusive det något udda skälet att torktumlaren måste placeras utanför huset (stativet får inte plats vid tvättmaskinen och hyresvärden vägrar att sätta upp en hylla).
Förhoppningsvis är vädret lika stabilt nästa vecka som denna helg.

Inga kommentarer: