måndag, juli 20, 2009

Med 70+ kg packning mot Tokyo


Exempel på hur bagage levereras på bandet i Peking. Typisk kinesisk stil.
I Tokyo kommer alla väskor perfekt med handtagen neråt
(ingen risk för krossade hjul) och lätt att plocka upp.


Oliver gillade sitt lilla tält mer för att leka i än att sova i denna gång

Oliver med Jeans lärarinna i kinesiska, Jade


Sista dagen blir vikt åt packning, säga hej på Jami (som vi bott hos) och fixa det sista. Wu Gang har lagat trasigt blixtlås (3 kr) och fixat kopior på husnycklarna i Tokyo (9 kr styck, visade sig som väntat dock bara bli 50% utdelning men i Tokyo var det omöjligt att göra kopior då låsen var citat "importerade").
Bilen är mer än full på vägen ut till flygplatsen och vi blir tyvärr tvungna att lämna kvar 2 stolar och dynor till nästa besök. Men resten kommer med efter en del förhandling och viftande med guldkort. Någon barnkorg går naturligtvis inte att förhandsboka (retur med Air China) men vi förhandlar istället till oss en egen stol för Oliver och kan därmed ta med oss bilbarnstolen in i planet. Oliver gillar det skarpt och sover större delen av resan.
Väl på Narita börjar dock problemet med att släpa med sig allt på Narita Express, byta perrong på Shinagawa och sedan upp till gatan vid Omori. Japanerna tittar storögt och skapar på huvudet åt oss som gör allt detta själva istället för att använda budbil som är det normala. Men strax innan midnatt är allt på plats i hemmet. Härligt att vara hemma igen!

Inga kommentarer: