söndag, september 25, 2005

Favorit i repris till rip off pris

Ib hade noga specat för vår sekretare att det skulle stå en limo (stor sedan) kl 11.00 och vänta utanför hotellet med förberett matpaket och ta oss direkt till Stenskogen (Stone Forest) ca 1,5h utanför Kunming.
Naturligtvis gick inte ordern hela vägen och när flera visade intresse för samma sak så slutade det med att vår DU-sekreterare istället hade fixat fram en sunking minivan då vi blev 8 personer och detta till ett pris av 480 RMB per person.
Man kan väl lugnt säga att Ib inte var så imponerad av detta.

Dock visade det sig i vanlig ordning att det mesta går att ordna och då det visade sig ingå både lunch och middag i detta rip off pris så lyckades vi beställa in och äta några otroligt bra rätter. Bland annat begärde Ib in grodlår som visade sig vara en höjdare till middagen.

Själva stenskogen tåldes att återses och vädret var mycket mer dramatiskt denna gång med blandat, regn, sol och moln som gjorde själva fotograferandet riktigt kul. Denna gång med betydligt bättre kamera än sist vilket också gav resultat! (men kamera och lins kostar också > 20 000 RMB).
Sista planet hem för kvällen och dimper ner i Peking vid strax före midnatt.

En intensiv men intressant helg är över.

Inga kommentarer: